Witold Kepinski - 20 februari 2019

Relined wordt service partner van gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Het betreft een netwerk dat intensief wordt gebruikt door zo’n 1.500 medewerkers, waarvan 700 werkzaam bij de gemeente zelf en 800 bij zakelijke partners waar nauw mee wordt samengewerkt. Om ontzorgd te zijn op het gebied van eventuele storingen, heeft Gemeente Alkmaar een meerjarig onderhoudscontract afgesloten met Relined Fiber Network.

Alkmaar is met zijn ruim 107.000 inwoners een middelgrote gemeente die bekendstaat als een netwerkorganisatie die niet intern opzoek gaat naar antwoorden, maar in samenspraak met de buitenwereld komt met creatieve en resultaatgerichte oplossingen. De gemeente wordt bediend door de unit I&A, waar Arnold Berkhout als Informatiemanager werkzaam is. Hij was nauw betrokken bij het afsluiten van het meerjarige contract met Relined.

Relined is geen onbekende voor de gemeente. Om te kunnen voldoen aan aanvragen voor glasvezelverbindingen in de regio, huurt Relined al enige tijd een gedeelte van het netwerk van Alkmaar. Deze samenwerking hebben zij in mei 2018 uitgebreid met een langdurig onderhoudscontract. Relined is nu verantwoordelijk voor het verhelpen van fysieke storingen die zich voordoen aan het netwerk en ontzorgt hiermee de gemeente.

“Wij hebben Relined leren kennen als een betrouwbaar bedrijf, dat goed bekend is in glasvezelland en fysieke storingen snel en adequaat voor ons oplost. Dat blijkt ook uit de deskundige en constructieve inzet van de Relined-medewerkers”, aldus Arnold Berkhout.

De samenwerking tussen Relined en Gemeente Alkmaar verloopt soepel en naar tevredenheid van beide partijen. De aanpak van Relined is hierbij vooral pragmatisch en doelgericht. Beide beschikken over één A4-tje met daarop instructies hoe te handelen bij een storing. Dit met het oog op een snelle oplossing. En niet alleen de gemeente heeft baat bij dit contract, andere bedrijven die netwerk afnemen bij de gemeente willen na een storing natuurlijk óók zo snel mogelijk online zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!