Veeam behaalt back-upcertificering voor SAP HANA

Ratmir Timashev

19-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Veeam behaalt back-upcertificering voor SAP HANA

Veeam Software introduceert de Veeam Plug-in for SAP HANA, een door SAP gecertificeerde integratie voor SAP HANA. De plug-in is onderdeel van Veeam Availability Suite 9.5 Update 4. Met deze nieuwste release biedt Veeam een SAP gecertificeerde back-up- en recovery-oplossing, zodat enterprise-klanten native SAP HANA-back-up kunnen integreren met de Veeam Backup & Replication-oplossing om het Veeam Availability Platform aan te vullen.

SAP HANA is een bedrijfskritisch databaseplatform dat tegelijkertijd transacties en analytics verwerkt voor veel enterprise-workloads, zoals SAP S/4 HANA, SAP BW Data Warehouse en SAP Business One. Het is van groot belang dat bedrijven altijd toegang hebben tot deze databases. Ratmir Timashev, medeoprichter en Executive Vice-President (EVP) Sales & Marketing van Veeam: “Naast de nieuwe, grote verbeteringen in Veeam Availability Suite 9.5 Update 4 hebben we ook een SAP gecertificeerde back-up- en recovery-oplossing toegevoegd. SAP HANA-enterprise-klanten profiteren daardoor van de Veeam-back-upoplossing voor hun missiekritische, performancegevoelige SAP HANA-omgeving. De oplossing leidt tot minder overheadkosten voor beheer en een intuïtievere, geïntegreerde en naadloze oplossing voor het inspelen op de bedrijfskritische eisen aan applicatie- en databeschikbaarheid.”

Belangrijkste integraties en voordelen van deze nieuwe Veeam- en SAP oplossing:

  • eenvoudig te integreren en SAP gecertificeerde BACKINT-plug-in;
  • geeft SAP beheerders honderd procent controle over het back-up- en herstelproces;
  • Veeam’s Scale-out Backup Repository (SOBR™); meerdere repository-servers zijn parallel in te zetten om back-up- en herstelperformance te vergroten en te schalen binnen meerdere storagesystemen.

Disaster-recoverysupport

Naast de nieuwe plug-in biedt Veeam disaster-recoverysupport voor applicaties als SAP S/4 HANA, SAP BW Data Warehouse en SAP Business One:

  • ondersteuning voor VMware-workloads, zoals Instant VM Recovery en DataLabs voor copy data management, en Storage Integrations inclusief HPE 3PAR, NetApp AFF, Pure FlashArray en Dell EMC Unity;
  • ondersteuning voor Hyper-Converged Infrastructure-systemen als Cisco HyperFlex, NetApp HCI, Nutanix AHV en meer;
  • bescherming van fysieke servers en cloudworkloads als Microsoft Azure, Azure Stack en Amazon EC2.

“We kiezen voor Veeams plug-in voor SAP HANA om onze data te beschermen omdat het SAP HANA volledig ondersteunt", zegt Thomas Langner, Executive IT Consultant van Fraport AG, actief in de internationale luchthavensector. "In ons datacenter in Frankfurt, waarmee we wereldwijd Fraport-diensten voorzien, hoeven we nu bovendien slechts één back-upproduct te gebruiken, dat bovendien een veel hoger integratieniveau kent".

Terug naar nieuws overzicht