Redactie - 20 februari 2019

Pure Storage brengt hyperscale architectuur naar de enterprise

Pure Storage brengt hyperscale architectuur naar de enterprise image

Pure Storage heeft aangekondigd dat het de krachtige, nieuwe DirectFlash Fabric-mogelijkheid voor end-to-end NVMe-(oF)-ondersteuning heeft toegevoegd aan Purity 5.2, de software-defined engine van de FlashArray//X-producten. Deze nieuwe functionaliteit stelt klanten in staat de hybride cloud via één enkele infrastructuur te benaderen, zodat ze overal applicaties volledig beschermd kunnen draaien.

Met DirectFlash Fabric kunnen klanten de prestaties van hun bedrijfskritische enterprise-applicaties en nieuwe web-scale-applicaties (die traditioneel werkten met direct gekoppelde opslag) verbeteren. Met deze aankondiging wordt Pure de eerste mainstream leverancier van enterprise-opslag die NVMe-oF RoCE breeduit ondersteunt. Bedrijven kunnen zo hun flash-media dichter bij hun applicaties te brengen voor real-time toegang en betere consolidatie.

Moderne organisaties moeten diensten blijven ontwikkelen om de constant veranderende samenleving van dienst te kunnen zijn. Downtime is simpelweg geen optie. Volgens Google verlaat 53% van de mobiele gebruikers sites die langer dan drie seconden nodig hebben om te laden. Applicaties moeten overal en altijd beschikbaar zijn. Voor een consistente aangename gebruikservaring moeten bedrijven op kostenefficiente wijze ondersteuning kunnen bieden voor de brede implementatie van applicaties die zich uitspreiden over verschillende clouds, silo's afbreken en de voordelen benutten van een innovatieplatform zowel in de cloud als on-premises.

“In de toekomst moeten applicaties en diensten razendsnel kunnen worden aangeboden”, aldus Chadd Kenney, Vice President of Product and Solutions, Pure Storage. “Applicaties moeten ongehinderd door barrières samenwerken, met elkaar communiceren en data in real-time kunnen uitwisselen. Architecturen moeten, net als de data zelf, convergeren, zodat de huidige barrières worden weggenomen. DirectFlash Fabric is een belangrijke bouwsteen voor bedrijven die naar één enkele cloudinfrastructuur toe willen.”

DirectFlash Fabric biedt grootschalige optimalisatie tussen opslag-controllers en -hosts over snelle netwerken en maakt van Ethernet een zeer belangrijke component in het datacenter voor opslag. Andere oplossingen beschikken misschien niet over alle enterprise-functionaliteit of gebruiken NVMe-oF met Fibre Channel in plaats van RDMA over converged Ethernet (RoCE). Dat laatste biedt de grootste potentiële prestatieverbetering voor Ethernet-klanten, met een latency-reductie van 50% vergeleken met iSCSI. Met deze nieuwe mogelijkheid breidt Pure zijn DirectFlash-technologieën uit naar Non-Volatile Memory Express (NVMe) over Fabrics voor extra efficiëntie over het gehele netwerk. Dit geldt met name als Red Hat Enterprise Linux- en cloud-native, web-scale-applicaties zoals MongoDB, Cassandra en MariaDB gebruik kunnen maken van de voordelen en efficiëntie van gedeelde opslag van enterprise-niveau.

FlashArray//X ondersteunt end-to-end NVMe op 25G en 50G Ethernet-poorten. Interoperabiliteit met NVMe-oF-geschikte NIC's is nu, of op termijn, verkrijgbaar bij Broadcom, Cisco, Marvell en Mellanox.

“Naarmate organisaties digitaal transformeren en afhankelijker worden van data en het vermogen om die data om te zetten in inzicht in de organisatie, groeit de noodzaak om ook de enterprise-opslaginfrastructuur te transformeren voor betere prestaties, beschikbaarheid en efficiëntie”, zegt Eric Burgener, Research Vice President Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group bij IDC. “NVMe-technologie gaat het hart vormen van die verschuiving en leveranciers zoals Pure Storage, die op dit moment al echte mogelijkheden voor enterprise-opslag met NVMe-prestaties kan leveren, bieden de klant de juiste infrastructuur voor de toekomst.”

On-Cloud, een opkomende leverancier van managed services, helpt kleine en middelgrote bedrijven hun applicaties naar de cloud te verplaatsen. Na de overstap op Pure, wist On-Cloud de applicatieprestaties voor zijn klanten aanzienlijk te verbeteren, het beheer te vereenvoudigen en de kosten te verlagen.

“De continue investeringen van Pure in technologieën zoals NVMe en NVMe-oF helpt ons om te blijven innoveren voor onze klanten. We hebben maar een klein team en dus is het belangrijk dat we onze opslag strategisch kunnen blijven inzetten, zonder extra mensen of zorgen. Nu Pure voor onze back-end zorgt, hebben onze systemen nog nooit zo goed gewerkt, met zeer tevreden klanten als resultaat.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!