Redactie - 20 februari 2019

Pure Storage ObjectEngine biedt cloud-native dataprotectie

Pure Storage ObjectEngine biedt cloud-native dataprotectie image

Pure Storage heeft ObjectEngine aangekondigd, het allereerste dataprotectieplatform voor flash en cloud, om data sneller dan ooit te kunnen herstellen.

ObjectEngine, dat ontworpen is voor enterprise-datacentriciteit en op basis van cloud-native technologieën van het recent overgenomen StorReduce, verenigt lokale opslag en de cloud nu nog beter, dankzij naadloze, razendsnelle back-up & herstel op beide platformen. De lancering van het ObjectEngine-platform komt slechts een paar maanden na de overname van StorReduce, de flash-native deduplicatietechnologie voor gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve back-up & herstel in de public cloud.

“De back-up en bescherming van data is al veel te lang gezien als verzekeringspolis in plaats van strategisch middel. In de huidige ultra competitieve omgeving hebben organisaties elk voordeel nodig om de meeste waarde uit hun data te halen. Dat betekent dat er ook snel dataherstel nodig is zodat data zo snel mogelijk weer in productie zijn – moderne organisaties kunnen zich niet veroorloven dagen of weken te wachten,” zegt Matt Burr, General Manager voor FlashBlade bij Pure Storage. “ObjectEngine biedt een volwassen, cloud-centrische benadering van bedrijfscontinuïteit die toekomstgerichte klanten helpt om méér te doen met hun data.”

Het merendeel van de huidige oplossingen is ontworpen voor een 'disk-to-disk-to-tape'-aanpak, wat betekent dat vaak en regelmatig geraadpleegde data op disk worden opgeslagen, terwijl historische of back-updata op tape worden gezet, waar ze amper toegankelijk zijn. Legacy-apparatuur geoptimaliseerd voor de back-up van data werkt tot 10x trager als data moeten worden hersteld. Vandaag de dag zijn historische data de belangrijkste valuta van het bedrijf: ze moeten op elk moment direct toegankelijk zijn.

Met ObjectEngine kunnen klanten hun complete strategie voor dataprotectie opwaarderen naar een 'flash-to-flash-to-cloud'-methode om te voldoen aan de steeds strengere SLA's voor back-up & herstel, zonder dat dat hun bestaande workflow beïnvloedt. Bij klanten die processen voor dataprotectie hebben gebouwd met back-upsoftware van bekende leveranciers (zoals Veritas, Veeam en Commvault) kan ObjectEngine eenvoudig worden geïntegreerd.

Met ObjectEngine kunnen klanten gebruikmaken van een rendabel pay-as-you-go-model voor de cloud. In plaats van uren of dagen te wachten op herstel kunnen klanten binnen enkele minuten weer aan de slag. De oplossing is beschikbaar in twee configuraties:

ObjectEngine//A

Razendsnel. Biedt 25 TB/uur voor back-up en 15 TB/uur voor herstel, met de meest geavanceerde deduplicatie-engine die op de markt is.

Efficiënt. Beperkt de kosten van opslag en bandbreedte tot 97%.

ObjectEngine//Cloud

Object fabric. Veilig, enterprise-ready platform met een virtualisatielaag voor objectopslag in de cloud met 99,999999999% (’11 nines’) betrouwbaarheid.

Cloud-native. Native S3-interface voor openheid, integratie en portabiliteit van data.

Single namespace. Biedt een intern gerepliceerde, global namespace: een enkele interface voor data in de hybride cloud.

Schaalbaar. Vrijwel lineaire schaalbaarheid met snelheden tot 100+ petabytes/100+ terabytes per uur in de cloud.

“Slimme managers weten het al: als data voor hen het meest waardevolle bedrijfsbezit zijn, is het herstel van die data minstens zo belangrijk”, aldus Steve McDownell, Senior Analyst bij Moor Inisghts & Strategies. “ObjectEngine biedt de klanten van Pure een uitgewerkte methode voor de back-up van data, vooral gericht op krachtig, betrouwbaar herstel en hergebruik, en zonder vertraging door het verlies van cruciale bedrijfsdata.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!