IBM Security aanbod en diensten zijn uitgebreid

20-02-2019 | door: Witold Kepinski

IBM Security aanbod en diensten zijn uitgebreid

IBM heeft nieuwe beveiligings- en hybride multicloud-aanbiedingen ontwikkeld om business partners te helpen met verdere groei. Hiermee kunnen ze bedrijven proactief helpen tegen de laatste cybersecurity bedreigingen. De klant is daardoor beter beschermd dankzij een proactieve security. Dit zegt Johan Arts, Vice President, Worldwide Channels and Routes to Market van IBM Security tijdens het IBM PartnerWorld by Think 2019 event in San Francisco.

Partners spelen volgens Arts al jaren een belangrijke rol in IBM’s security aanbod activiteiten. "De volgende stap van IBM en zijn partners is het verder groeien in de managed security markt, die goed is voor tientallen miljarden dollars.
IBM biedt een breed scala aan krachtige security oplossingen. Voor bedreigingsbeheer is er IBM QRadar. Voor incident response oplossingen is er IBM Resilient en voor gegevensbeveiliging is er de IBM Guardium oplossing die bestaat uit gegevensontdekking, classificatie en compliance-scanning. Daarnaast heeft IBM oplossingen voor identiteitsbeheer. De oplossingen draaien op eigen servers maar ook in de cloud, zowel IBM Cloud maar ook gecertificeerd voor gebruik op AWS en Azure."

SIEM

Gartner meldde eind 2018 in zijn Gartner Magic Quadrant over de SIEM-markt dat IBM wordt geprezen voor de goede monitoring van netwerkgegevens. Tevens biedt IBM Security vele integraties met toegevoegde waarde. Arts beaamt deze visie van Gartner.

Managed Services

Een nieuw Managed Services Security Provider-programma (MSSP) helpt IBM business partners bij het bouwen van security praktijken en oplossingen, die kunnen worden geleverd in een embedded of reseller-model. Hierbij wordt QRadar het meest gebruikt in de managed security dienst, aldus Arts. ”IBM helpt hen daarbij van een re-sale naar een managed services provider (msp) model te gaan. Partners moeten bijvoorbeeld investeren in mensen, trainingen en opleidingen. Ze moeten bereid zijn om de verantwoordelijkheid op zich te nemen van een beveiligingspraktijk en toezeggen om te reageren op specifieke service level agreements”, aldus Arts.

X-Force

MSSP's kunnen volgens Arts ook samenwerken met IBM rond het serviceaanbod op het gebied van cybersecurity intelligence & operations, X-Force Red Offensive Security (penetratietesten), X-Force Incident Response en Intelligence voor identiteits- en toegangsbeheer, gegevens- en toepassingsbeveiliging, infrastructuur en eindpuntbeveiliging. "Als IBM partners niet zelf in staat zijn de overstap te maken naar een MSSP, heeft IBM een programma om hen in contact te brengen met andere IBM MSSP’s zodat ze alsnog managed security services aan hun klanten kunnen bieden", aldus Arts.

Incentives

IBM maakt zijn business partners enthousiast om zijn security diensten aan klanten te verkopen, onder andere met incentives. Zo biedt IBM een ‘Know your IBM Security Sales Incentive’ die via herlaadbare creditcards IBM Rewards biedt aan de verkopers van partners die nieuwe beveiligingslicenties en SaaS verkopen.

Watson AI

IBM Watson speelt een belangrijke rol in de toekomst van IBM Security met Machine Learning en AI toepassingen, zo besluit Arts. "Zo is IBM Security Connect, een cloud-gebaseerde community platform voor cyberbeveiligingsapplicaties, gebouwd op open federatieve technologieën met AI als kern voor het analyseren van beveiligingsgegevens tussen eerder niet-verbonden hulpprogramma's en IT-omgevingen."

Bekijk het video interview met Johan Arts.

Terug naar nieuws overzicht
Security