Google koopt cloud migratie specialist Alooma

20-02-2019 | door: Witold Kepinski

Google koopt cloud migratie specialist Alooma

Google kondigt de intentie aan om Alooma te kopen om zo cloud migratie trajecten te vereenvoudigen.

Bedrijven in alle branches en over de hele wereld gaan volgens Google naar de cloud om flexibeler, veiliger en schaalbaarder te zijn. "Organisaties moderniseren hun infrastructuur om zichzelf digitaal te transformeren. Het migreren van bedrijfskritische systemen en de gegevens die hun zakelijk succes ten goede komen, kan ontmoedigend zijn. Waar uw gegevens ook worden opgeslagen - op locatie, in onze cloud of meerdere clouds - we willen die informatie toegankelijk, waardevol en uitvoerbaar maken" zo meldt Google.

Daarom kondigt Google de intentie aan om Alooma, speler op het gebied van datamigratie, over te nemen. Alooma helpt ondernemingen bij het stroomlijnen van databasemigratie in de cloud met een innovatieve datapijplijn waarmee ze hun gegevens van meerdere bronnen naar een enkel datawarehouse kunnen verplaatsen, aldus Google: "Hier bij Google Cloud streven we ernaar zakelijke klanten te helpen hun gegevens eenvoudig en veilig naar ons platform te migreren. De toevoeging van Alooma, afhankelijk van de sluitingsvoorwaarden, is een natuurlijke oplossing die ons in staat stelt klanten een gestroomlijnde, geautomatiseerde migratie-ervaring te bieden aan Google Cloud en hen toegang te bieden tot ons volledige scala van databaseservices, van beheerd open source database-aanbod tot oplossingen zoals Cloud Spanner en Cloud Bigtable. Dit vereenvoudigde migratiepad opent ook de deur voor klanten om te profiteren van alle technologieën die we te bieden hebben, inclusief analyse, beveiliging, AI en machine learning."

Google meldt tot slot: "Een van de dingen waar we het meest enthousiast over zijn met Alooma, is de diepgaande expertise voor zowel bedrijfs- als open-source databases die hun team naar Google Cloud brengt, wat van cruciaal belang is om ons te helpen aanvullende migratie-mogelijkheden uit te bouwen binnen Google Cloud Platform. We kijken ook uit naar het toevoegen aan onze groeiende voetafdruk van Google Cloud in Israël, waaronder het Velostrata- team dat we afgelopen zomer hebben toegevoegd."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Beheer, data
Cloud