DutchSec haalt miljoenen investering binnen

20-02-2019 | door: Redactie

DutchSec haalt miljoenen investering binnen

DutchSec, een speler in het Nationale veiligheids- en cybersecuritydomein, ontvangt een miljoenen investering van Holland Capital en een aantal prominente cybersecurity investeerders. DutchSec heeft een innovatieve suite van (cyber)security producten gebouwd, die de afgelopen twee jaar zijn getest in de praktijk. De kapitaalinjectie stelt DutchSec in staat haar internationale groeiambities te realiseren.

Context driven en real-time oplossingen voor het veiligheidsdomein

DutchSec levert een suite van intelligente (cyber)securityproducten aan onder andere banken en overheidsinstellingen. Bovendien heeft DutchSec met succes ondersteund in een aantal niet openbare Nationale veiligheidsvraagstukken en opzienbarende cyberincidenten.

De producten die DutchSec levert, helpen analisten om op een snelle en geautomatiseerde manier, vanuit diverse kanalen, data te verzamelen en bij elkaar te brengen. Vervolgens worden deze data nagenoeg real-time en met behulp van slimme algoritmes en Artificial Intelligence, geclassificeerd en dynamisch van context voorzien. Dit gebeurt op een veel snellere en efficiëntere manier dan bestaande producten en oplossingen. De producten van DutchSec worden dan ook doorgaans ingezet als aanvulling op de producten van bestaande technologie giganten.

Groeiplannen

DutchSec heeft veel tractie in de Nederlandse markt. Intussen hebben ook meerdere internationale klanten en technologie partners zich bij het bedrijf gemeld en vinden er serieuze gesprekken plaats om internationaal producten te verkopen.

Investeerders Holland Capital en Mamadoo Ventures zullen hands-on betrokken zijn bij de groei van DutchSec door commerciële en strategische ondersteuning. Niels van Aalten, Partner Holland Capital zegt daarover het volgende: “Wij kennen de Europese cybersecurity markt goed en er zijn weinig technologie bedrijven die zo ver vooruit lopen in hun ontwikkeling als DutchSec. Met onze kapitaalinjectie kan DutchSec de komende jaren verder inzetten op innovatie en het commercialiseren van haar producten.”

Hans Snel, Mamadoo Ventures voegt daaraantoe: “Wij zijn enthousiast om DutchSec te ondersteunen bij de commercialisatie van haar productsuite in zowel de wereld van Nationale Veiligheid als Enterprise Cyber Security. Gezien ons netwerk in cybersecurity en vanuit onze rol als aandeelhouder bij SecureLink zijn wij goed gepositioneerd om toegevoegde waarde te kunnen bieden.”

Ook Remco Verhoef, één van de oprichters van DutchSec is enthousiast over de recent ontvangen investering: “Wij zijn erg tevreden met de combinatie Holland Capital en Mamadoo Ventures. Met deze samenwerking hebben wij het ontbrekende stuk van de puzzel gevonden en kunnen we een professionaliseringsslag bewerkstelligen op commercieel en financieel gebied. Tevens kunnen we onze producten doorontwikkelen. Met onze unieke toepassingen blijven we streven naar next gen security technologie om de maatschappij te beschermen.”

Terug naar nieuws overzicht