Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2019

Ericsson vernieuwt 5G-platform

Ericsson vernieuwt 5G-platform image

Ericsson vernieuwt zijn 5G-platform met portfolio-uitbreidingen op het gebied van core-, radio access en transport, evenals service orchestration. Deze add-ons maken het platform dynamischer en flexibeler, waardoor service providers hun netwerken probleemloos kunnen doorontwikkelen en uitbreiden om 5G op grote schaal te kunnen implementeren.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President en Head of Business Area Networks bij Ericsson, zegt: "Ericsson heeft het portfolio beschikbaar voor serviceproviders om vandaag over te stappen op 5G en we zijn momenteel commerciële 5G-netwerken aan het uitrollen in de VS, Europa, Azië en Australië. We zijn ons portfolio continu aan het ontwikkelen om het leven van onze klanten gemakkelijker te maken, waardoor ze de groei van het gegevensverkeer kunnen beheren, de bedrijfsvoering kunnen vereenvoudigen en 5G-inkomsten kunnen veiligstellen."

Een core-netwerk voor 4G en 5G

Om een soepele evolutie naar 5G te garanderen voor serviceproviders, bouwt Ericsson zijn Cloud Core-portfolio uit met zeven nieuwe producten die 5G zowel standalone als non-standalone ondersteunen. Tevens ondersteunt het eerdere technologie generaties om de continuïteit van de gebruikersdiensten te waarborgen.

De Dual-mode 5G Cloud Core-oplossing is volledig cloud native voor geautomatiseerd capaciteitsbeheer. Daarnaast levert het ook een high-performance user plane om te voldoen aan de behoeften van 5G use cases en bevat het open API's voor innovatie van 5G-mogelijkheden zoals netwerk slicing en edge computing.

Transport voor 5G-services

Op dit moment is er gestart met vroege 5G-implementaties in dichtbevolkte stedelijke gebieden, en nu is Ericsson’s volgende stap het verbeteren van de 4G-prestaties en het bouwen van 5G-dekking buiten de steden. Dit vereist dan ook continu een combinatie van transportoplossingen op basis van kabel en microwave.

Ericsson vergroot daarom de capaciteit van zijn microwave portfolio en voegt een nieuwe MINI-LINK 6200-familie van 5G-ready Long Haul-oplossingen toe die tot 10Gbps-capacitieiten ondersteunen. Het bedrijf breidt ook zijn router- en fronthaul-portfolio’s uit met flexibele en modulaire oplossingen voor serviceproviders.

Nieuwe radio’s en gevirtualiseerd Radio Access Network (vRAN)

De komst van 5G belicht niet alleen de behoefte aan nieuwe frequentiebanden, maar ook aan een geoptimaliseerde site constructie en een groter vermogen om radiocapaciteit met precisie toe te voegen aan serviceproviders. Ericsson pakt dit aan door negen nieuwe dual-band, triple-band en Massive MIMO-radio's te lanceren.

Ericsson bereikt een belangrijke mijlpaal met de virtualisatie van de 5G NR-software die de datastroom voor een groot aantal gebruikers beheert. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen serviceproviders een architectuur introduceren waarin data processing hoger in het netwerk plaats vindt, wat extra flexibiliteit biedt bij bepaalde implementatiescenario's.

Geautomatiseerde service-orchestration

Toenemende netwerkcomplexiteit vereist van serviceproviders dat ze network management vereenvoudigen. De vernieuwde Ericsson Dynamic Orchestration-oplossing introduceert automatisering van network slicing, waaronder het maken, testen en inzetten van network slices voor snelle introductie van 5G-services. De oplossing implementeert ook AI-powered closed-loopautomation voor hybride netwerken (inclusief fysieke, virtuele en container-based netwerkfuncties) in een multi-vendor omgevingen om de impact op diensten te identificeren en het netwerk in realtime aan te passen om een aantrekkelijke gebruikerservaring te kunnen bieden.

Volgens het Ericsson Mobility Report wordt verwacht dat het mobiele dataverkeer in 2024 5 keer hoger zal zijn dan nu. Tegelijkertijd gaat naar verwachting 25 procent van het mobiele dataverkeer op dat moment door 5G-netwerken. Om tegemoet te komen aan deze groei van dataverkeer en 5G use cases te ontwikkelen, lanceerde Ericsson zijn 5G Platform begin 2017 en vulde het in de loop van de tijd aan met nieuwe oplossingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!