Witold Kepinski - 21 februari 2019

Fortinet lanceert beveiligingsplatform voor 5G-netwerken

Fortinet lanceert beveiligingsplatform voor 5G-netwerken image

Fortinet, aanbieder van geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van uitgebreide security-oplossingen die een veilige overstap naar 5G mogelijk maken.

Deze oplossingen bieden uitgebreide mogelijkheden voor het beveiligen van mobiele core-netwerken en cloud-omgevingen, zoals virtuele SPU-technologie, geavanceerde anti-malwarebescherming en next generation firewalls. 5G belooft hogere snelheden, massale connectiviteit en nieuwe omzetkansen te bieden. De technologie biedt beveiliging van carrier-niveau die snelle schaalbaarheid, gedetailleerd overzicht en fijnmazige grip naar mobiele core-netwerken, edge clouds en IoT-infrastructuren brengt, aldus Fortinet.

Fortinet biedt een beveiligingsplatform die speciaal is ontwikkeld voor operators die hun core-netwerk klaarstomen voor de levering van 4.5G- en 5G-diensten. Het biedt hen de mogelijkheid om een beveiligingskader te implementeren dat de kosten van het lanceren en beheren van nieuwe diensten terugdringt, geavanceerde bedreigingen in de kiem smoort en het mogelijk maakt om de SLA-doelstellingen te halen.

De systemen van Fortinet bieden mobiele operators daarnaast verbeterd overzicht op hun netwerk op basis van uitgebreide analysemogelijkheden. Daarmee kunnen ze een halt toeroepen aan de talrijke complexe bedreigingen van binnenuit en buitenaf die hun infrastructuur en netwerkdiensten in gevaar brengen, zo beweert Fortinet.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!