Microsoft AccountGuard stopt cyberaanvallen tegen democratische instellingen

Microsoft AccountGuard stopt cyberaanvallen tegen democratische instellingen

21-02-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft AccountGuard stopt cyberaanvallen tegen democratische instellingen

Microsoft meldt dat het cyberaanvallen heeft ontdekt op Europese democratische instellingen, denktanks en non-profitorganisaties. De technologie-gigant zal zijn AccountGuard cyberbeveiliging aanbieden aan verschillende landen om beveiligingslacunes te dichten.

De hacks vonden plaats tussen september en december vorig jaar die ontdekt zijn door het Microsoft Threat Intelligence Center (MSTIC). Slachtoffers zijn werknemers van onder meer de Duitse Council on Foreign Relations en de Europese kantoren van The Aspen Institute en The German Marshall Fund. De laatste twee zeggen dat hun systemen niet zijn gecompromitteerd.

AccountGuard is een service die Microsoft vrijwel iedereen in ondersteunde regio's biedt die betrokken is bij het democratisch proces, van kandidaten tot denktanks en non-profit-outfits. Ingeschreven gebruikers genieten van meldingen van aanvallen op persoonlijke en organisatorische systemen, evenals van hulp van Microsoft om dingen beveiligd te krijgen en op die manier te houden. Ervan uitgaande dat de organisaties natuurlijk werken met Office 365.

Microsoft biedt AccountGuard-technologie onder andere in Frankrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken, Nederland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Portugal, Slowakije en Spanje.

Terug naar nieuws overzicht
Software