Geo Data - Broadcast/Media - entertainment data

21-02-2019 | door: Blogger

Geo Data - Broadcast/Media - entertainment data

Herkent u overeenkomsten tussen Geo Data en Broadcast/Media en entertainment data? Waarschijnlijk niet op het eerste gezicht, echter zijn er nogal wat overeenkomsten. Zeker als we het hebben over de omvang en de explosieve groei van data.

Locatiedata zijn niet meer weg te denken uit de primaire en secundaire systemen van ondernemingen en overheidsorganisaties. Zaken zoals “Location intelligence” wordt samengevoegd met customer en business intelligence. De Geo industrie is een data driven industrie geworden waarbij beslissingen niet genomen op basis van intuïtie of eerdere ervaringen, maar op basis van data. Een enorme groei van data wordt dan ook logischerwijs waargenomen.
Alles Data-driven

Ook in de Broadcast en media industrie zien we een geweldige toename van data aanwas. De digitalisering en omschakeling van HD naar 4 en 8K Ultra high definition in de filmindustrie doet hierbij een stevige duit in het zakje.
Een groot gedeelte, sterker “het” (80%) grootste gedeelte van deze data aanwas is ongestructureerde data. En juist dit gegeven verbindt beiden industrieën. De explosieve groei van ongestructureerde data.
Opvang in gebruikelijke storage omgevingen is op basis van de huidige data groei niet erg efficiënt. Nieuwe dataopslag methoden op basis van multi-tier storage brengen uitkomst.

Nu onze dataopslagmethoden gecompleteerd worden met zaken als kunstmatige intelligentie en machine learning, dus platformen die zich bezighouden met de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee computers kunnen leren en verborgen inzichten vinden zonder daarvoor expliciet te zijn geprogrammeerd, kunnen organisatie en bedrijven echte meerwaarde halen uit opgeslagen data.

We schakelen dus geleidelijk over naar IT-systemen die kunnen leren en voorspellingen kunnen doen op basis van data. Machine learning en kunstmatige intelligentie tools analyseren enorme hoeveelheden data waardoor een enorme verrijking plaats vindt.

De Geo industrie heeft net zoals media en broadcast industrie een flinke behoefte aan het slimmer gebruiken van de steeds grotere hoeveelheden data.
Weten u hoe deze efficiënte storage werkt? Of wilt u meer weten over onze andere services?

Harold Koenders, Lifecycle management & IoT specialist - Detron Lifecycle Services

Terug naar nieuws overzicht