Nederlandse AR markt wordt geschat op 750 miljoen euro in 2025

22-02-2019 | door: Redactie

Nederlandse AR markt wordt geschat op 750 miljoen euro in 2025

Achttien marktonderzoeken tonen aan dat de wereldwijde markt voor Augmented Reality (AR) de komende jaren significant zal gaan groeien. De schattingen lopen uiteen van 60 miljard dollar in 2023 (BusinessWire) tot 198 miljard dollar in 2025 (BIS Research). Dit vertaalt zich naar de Nederlandse markt (met 1,07% van de totale wereldeconomie) naar een verwachte marktomvang van 567 miljoen euro in 2023 tot 1,87 miljard euro in 2025.

AR in Nederland in 2025 tussen de 757 miljoen en 1,87 miljard euro

Eugène Kuipers, directeur en oprichter van SpotOn:”Op basis van de prognose van het gerenommeerde Goldman Sachs Research wordt de omvang van de Nederlandse AR markt geschat op 757 miljoen in 2025, wat nog enigszins laag is ten opzichte van andere marktvorsers. Vast staat dat binnen afzienbare tijd wereldwijd een miljarden industrie ontstaat die van grote invloed zal zijn op zeer veel andere sectoren, waaronder retail en industrie.”

Nieuwe ontwikkelingen in 2019 stimuleren de sector

De introductie van de HoloLens 2 van Microsoft op 24 februari aanstaande betekent een nieuwe push voor AR. Bovendien zal in de eerste helft van 2019 de opvolger van Pokemon Go worden gelanceerd, Wizards Unite. Marktonderzoekbureau Gartner spreekt daarom in haar onderzoeken over ‘2019: the year of Handheld AR’.

SpotOn.io ervaart zelf de eerste groei golven in Nederland

Na de lancering van de SpotOn app begin 2019, is er al binnen 2 maanden een sterke groei van het aantal (internationale) klanten onder meer uit de retail, educatie en industrie. Met SpotOn Studio, het content management systeem voor AR, worden deze bedrijven in staat gesteld om zelf met AR aan de slag te gaan, zonder enige technische kennis. Deze early adopters kunnen heel snel starten om vervolgens snel te leren aan de hand van statistieken die worden bijgehouden in SpotOn Studio. Het aanpassen van AR naar nieuwe inzichten is ook heel eenvoudig. SpotOn geeft deze bedrijven nu al een cruciale voorsprong ten opzichte van concurrenten.

Bekijk deze marktanalyse nu in Augmented Reality

SpotOn.io heeft de analyse van de Nederlandse markt voor Augmented Reality (AR) beschikbaar gemaakt in een Augmented Reality presentatie in de SpotOn app. Deze app is gratis beschikbaar is in de app stores voor Android en voor iPhone. Of bekijk hier de video.

Terug naar nieuws overzicht