Redactie - 22 februari 2019

Ericsson en VMware bedienen samen Communication Service Providers

Ericccon en VMware hebben een wereldwijd partnership gesloten dat zich richt op Communication Service Providers (CSP) en zal resulteren in eenvoudigere inzet en draaien op een combinatie van Ericsson-applicaties en VMware’s vCloud NFV-platform. De overeenkomst bevestigt de nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven die al loopt vanaf 2012 en stelt CSP’s in staat de time to revenue te versnellen voor nieuwe telco-grade diensten.

De alliantie omvat technische samenwerking en interoperabiliteitstesten tussen het portfolio van Virtual Network Functions, Billing and Charging-oplossingen, Automation and Orchestration van Ericsson en het vCloud NFV-platform van VMware. Hierdoor kunnen CSP’s beschikken over snellere, kosteneffectieve en geteste virtuele oplossingen. Deze oplossingen spelen een toenemend belangrijke rol, nu CSP’s multi-cloud-strategieën ontwikkelen om kosten te stroomlijnen en resources te optimaliseren.

Om CSP’s in staat te stellen om gevirtualiseerde netwerken efficiënt in te zetten en commercieel te benutten, werken beide bedrijven samen op het gebied van technologie in het Cloud Core- en Cloud Communication-domein. Zo komen ze samen tot optimale prestaties en gebruik van het platform voor hoge volumes aan workloads. Ze hebben samen ook geïnvesteerd in een Certification Lab waarin de interoperabiliteit tussen Ericsson VNF en VMware vCloud NFV is getest, gecertificeerd, systeem geverifieerd, geoptimaliseerd en gedocumenteerd.

Er zijn op dit moment meer dan vijftig CSP’s met live production mobiele netwerken waarop Ericsson VNF draait op basis van het VMWare vCloud NFV-platform.

Matt Beal, Head of Technology, Strategy and Architecture bij Vodafone: “We werken al jaren samen met Ericsson en VMware en hebben reeds Ericsson’s EPC, PCRF, UDC, IMS en MSC Virtual Network Functions geïmplementeerd op basis van VMware vCloud NFV. De combinatie van software van beide bedrijven versnelt de time to market voor nieuwe diensten en maakt dat onze klanten de mogelijkheden van diensten zoals VoLTE en 4G/5G volledig kunnen omarmen.”

Honore LaBourdette, Vice President of Global Market Development, Telco NFV Group van VMware zegt: “Deze overeenkomst is een uitbreiding van een bestaande, succesvolle samenwerking voor de integratie, optimalisatie en het bieden van interoperabiliteit op schaal voor onze gecombineerde oplossingen. Dit zorgt voor snelle onboarding en inzet van VNF’s. Ericsson en VMware versnellen de time to revenue en stellen carriers in staat innovatieve ervaringen te bieden aan hun klanten.”

Anders Rosengren, Head of Architecture and Technology, Digital Services bij Ericsson, zegt: “Het gezamenlijke doel in onze samenwerking met VMware is het ondersteunen van CSP’s met een exceptionele ervaring bij het gecombineerd inzetten en draaien van software van Ericsson en VMware die reikt van de core tot en met de edge.”

Ericsson en VMware tonen hun oplossingen tijdens Mobile World Congress 2019 in Barcelona.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!