Europese ontwikkelaars verdienen 25 miljard dollar met Apple App Store

22-02-2019 | door: Witold Kepinski

Europese ontwikkelaars verdienen 25 miljard dollar met Apple App Store

Europese ontwikkelaars hebben nu 25 miljard dollar verdiend in de App Store. Het vorige cijfer dat we gaven was 20 miljard dollar in juni 2018.

Het nieuwe omzetcijfer werd aangekondigd door Oliver Schusser, Vice President van Apple Music en International Content, in een update over onze content- en servicesactiviteiten:

"Onze services-divisie, inclusief de content stores, Apple Pay en iCloud-opslag, is op schema om jaarlijks een omzet van 40 miljard dollarte behalen. In januari hebben we aangekondigd dat ontwikkelaarswinsten in de App Store 120 miljard dollar hebben bereikt. Betalingen aan Europese ontwikkelaars hebben net 25 miljard dollar overschreden. Apple Music heeft nu 50 miljoen betaalde gebruikers over de hele wereld sinds de lancering iets minder dan 4 jaar geleden. Wij zijn de beste muziekstreamingservice in de VS en de toonaangevende muziekservice wereldwijd op de iPhone. Onze klanten houden van de geweldige inhoud, of het nu via afspeellijsten, radio, Beats 1 of suggesties in For You is. Apple Music was vorig jaar de eerste plek om geweldige nieuwe muziek van Nicki Minaj, The Weeknd en Frank Ocean te horen, om er een paar te noemen. Beats 1 biedt ook exclusieve en populaire radio shows van artiesten zoals Drake, Nicki Minaj, Ezra Koenig, Lars Ulrich en Elton John. De laatste update die ik vandaag zou willen delen, is podcasting, waarbij onze klanten meer dan 50 miljard afleveringen van 650.000 actieve shows op Apple Podcasts hebben gedownload en gestreamd. "

Terug naar nieuws overzicht
Software