Flex IT Distribution maakt concreet werk van IT circulariteit

22-02-2019 | door: Redactie

Flex IT Distribution maakt concreet werk van IT circulariteit

Flex IT Distribution uit Leiden staat al jaren bekend om haar onderscheidende visie met betrekking tot circulariteit in de IT-markt. Het actief terugdringen van productieprocessen die gebruik maken van fossiele grondstoffen, kostbaar drinkwater en zorgen voor CO2 uitstoot, is hier een belangrijk onderdeel van. Producten die economisch afgeschreven zijn, maar technisch nog geruime tijd inzetbaar zijn, kunnen op andere plekken nog prima voldoen. Tijdens het hoogstaande refurbishment proces van Flex IT, worden eerder gebruikte producten schoongemaakt, sommige kritieke onderdelen vervangen, uitgebreid getest en opnieuw verpakt. Een fors gedeelte van deze producten krijgt het kwaliteitstempel Approved Selection. Naast het feit dat circulariteit een belangrijk en integraal onderdeel is van het bedrijfsfilosofie, wil Flex IT Distribution ook concreet invulling geven aan haar corporate social responsibility.  

Door Ronald Ederveen, al ruim 30 jaar actief in de IT-hardware markt en in zijn vrije tijd marathon hardloper, werd Flex IT Distribution in contact gebracht met de Nederlandse stichting Run4Schools. Al 15 jaar zet deze stichting zich met verkregen sponsoring vanuit hardloopwedstrijden zoals de Two Oceans marathon in Kaapstad en andere fundraising activiteiten in voor het lot van vele duizenden Zuid Afrikaanse kinderen. Deze kinderen wonen in Mitchell’s Plain, een townhip onder de rook van Kaapstad met ruim 1,5 miljoen inwoners. Run4Schools heeft drie primary scholen en één high school geadopteerd en probeert kinderen onder andere door naschoolse sportactiviteiten van de straat te houden. Zo wordt voorkomen dat zij ten prooi vallen aan verveling en criminaliteit.

Onderwijs

In navolging hierop is Run4Schools dit jaar een pilot project gestart, waarbij één van de scholen een educatie centrum gaat openen waar 1.200 kinderen overdag basis computeronderwijs krijgen en na schooltijd dezelfde ruimte wordt gebruikt voor het computer educatie van hun ouders. Zo leren zij de basis computer functies, Microsoft Word en Excel gebruiken en leren ouders bijvoorbeeld een interessant CV op te stellen.

Flex IT Distribution stelt voor dit pilot project 40 refurbished Dell laptops en computermuizen belangeloos ter beschikking. Om de laptops te beschermen tegen diefstal heeft Run4Schools de toegangsbeveiliging van het computer leslokaal sterk uitgebreid. De laptops worden tijdens het gebruik met behulp van Kensington Locks beveiligd, beschikbaar gesteld door IT- hardware dienstverlener IT creation uit Papendrecht. En om de 40 laptops ‘s-avonds op te laden en extra te beschermen tegen diefstal heeft Ergotron Nederland twee charging carts inclusief security brackets gedoneerd.

Kansen

Met deze donaties zorgen deze drie Nederlandse sociaal verantwoordelijke IT-bedrijven voor een positieve stap in de ontwikkeling van vele honderden Zuid Afrikaanse kinderen en geven zij hen de kans om zich verder te ontwikkelen en mogelijk te ontworstelen aan de verstikkende greep van armoede en criminaliteit. Voor meer informatie over de activiteiten van Run4Schools gaat u naar www.run4schools.nl.

Op de foto van links naar rechts: Jan Knaap Run4Schools, Aat van de Polder vendor en purchasing manager Flex IT Distribution, Stephan Derksen Managing Director Flex IT Distribution, Ronald Ederveen, Leslie Pagemanan Run4Schools.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware