BlackBerry rondt overname Cylance af

23-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

BlackBerry rondt overname Cylance af

BlackBerry maakt bekend de overname van Cylance te hebben afgerond. De kunstmatige intelligentie (AI) en cybersecurity van Cylance wordt ingezet om de ontwikkeling van met name het beveiligde communicatieplatform voor het Internet of Things (IoT) BlackBerry Spark te versnellen.

"BlackBerry heeft vandaag een enorme stap gezet richting ons doel 's werelds grootste en meest betrouwbare AI-cybersecurity bedrijf te zijn", zegt John Chen (foto), Executive Chairman en CEO van BlackBerry. "Het beveiligen van endpoints en de stroom van gegevens daar tussenin, is essentieel in de huidige wereld van hyperconnectiviteit. De technologie van Cylance is een welkome aanvulling op ons arsenaal aan cybersecurityoplossingen. We helpen bedrijven op een slimme manier met het verbinden, beschermen en bouwen van veilige en betrouwbare endpoints.”

Veilig end-to-end communicatie

De technologie voor machine learning en AI van Cylance is een strategische aanvulling op BlackBerry’s portfolio in veilige end-to-end communicatie. De integreerbare AI-technologie versnelt met name de ontwikkeling van BlackBerry Spark, het beveiligde communicatieplatform voor het Internet of Things (IoT).

Stuart McClure blijft als directeur van BlackBerry Cylance actief. Hij gaat zijn rekenkundige aanpak van dreigingsdetectie, -preventie en -reactie doorvoeren onder de vlag van BlackBerry voortzetten. Ook leidt hij het grote team hooggekwalificeerde ingenieurs en datawetenschappers, die wereldwijd aan meer dan 4.000 bedrijven betrouwbare producten en diensten leveren.

'Beide bedrijven vullen elkaar goed aan'

“Dankzij deze deal breidt BlackBerry uit met geavanceerde beveiligingstechnologie die het kan inzetten binnen de bestaande platformen. De beide bedrijven vullen elkaar bovendien goed aan wat betreft marktvisie en klantgerichtheid", zegt Brian Partridge, Research Vice President bij 451 Research.

Bedrijven die meer willen weten over BlackBerry Cylance’s endpointbescherming, -detectie en reactiemogelijkheden op basis van AI, kunnen de Blackberry stand (North Hall, #6145) bezoeken op de RSA Conference 2019 van 4 - 8 maart in San Francisco (VS). De financiële informatie omtrent BlackBerry Cylance wordt tijdens de presentatie van de cijfers van het vierde kwartaal in maart 2019 vrijgegeven.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility