HPE boekt meer omzet met Intelligent Edge

22-02-2019 | door: Witold Kepinski

HPE boekt meer omzet met Intelligent Edge

Hewlett Packard Enterprise (HPE ) maakt zijn cijfers voor het eerste kwartaal bekend. De omzet daalde licht met 1,6 procent naar 7,6 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 200 miljoen dollar.

"Vandaag hebben we opnieuw een sterk kwartaal gerapporteerd voor Hewlett Packard Enterprise, omdat we blijven uitvoeren tegen onze strategie om te groeien in de Intelligent Edge en winstgevende groei in Hybrid IT te realiseren," zegt Antonio Neri (foto), President en CEO van HPE. "We hebben zowel de bruto- als de bedrijfsmarges aanzienlijk uitgebreid en een groei van 31% bereikt in niet-GAAP-winst per aandeel. Vooruitkijkend hebben we er alle vertrouwen in dat de gedifferentieerde, softwaregedefinieerde oplossingen van HPE steeds meer in de buurt zullen komen van klanten die de explosie van gegevens willen benutten, waardoor de versnelde omzetgroei vanaf het tweede kwartaal begint."

Edge

Intelligent Edge leverde een krachtige groei in dit strategisch belangrijke segment. De omzet bedroeg 686 miljoen dollar, een stijging van 5% op jaarbasis, met een operationele marge van 1,3%. De omzet van HPE Aruba Product steeg met 3% met een uitgebalanceerde groei over bedraad en WLAN. De omzet van HPE Aruba Services steeg met 20%.

Hybrid IT

Hybrid IT bleef de winstgroei stimuleren met een omzet van 6 miljard dollar, een daling van 3% ten opzichte van een jaar geleden, met een operationele marge van 11,3% die 200 basispunten hoger lag dan een jaar geleden. Berekenen omzet daalde met 3%. Exclusief de impact van de opzettelijke exit van bepaalde Tier-1-klantsegmenten van de onderneming, stegen de opbrengsten van Compute met 3% en HP Value Value Compute-portefeuille met een hoge marge groeide met ongeveer 20% dankzij de kracht in high-performance computing, hyper-converged en composable. Opslagomzet was 3% hoger, met name in All-Flash Arrays, die met 20% groeiden. HPE De omzet van Pointnext daalde met 6%, voornamelijk als gevolg van de opzettelijke exit van bepaalde geografische regio's door het bedrijf, en een sterke book-to-bill van 110% duidt op een sterke pijplijn van recurrente omzet en winst.

Financial Services

De omzet van Financial Services bedroeg 919 miljoen dollar, een stijging van 3% op jaarbasis en een stijging van 6% na correctie voor valuta, de activa van de netto portefeuille daalden 2% ten opzichte van het jaar ervoor en met 2% gecorrigeerd voor valuta, en het financieringsvolume daalde met 3% ten opzichte van het jaar ervoor. jaar en flat wanneer gecorrigeerd voor valuta. Het bedrijf behaalde een operationele marge van 8,4%.

 

Terug naar nieuws overzicht