Equinix en Digital Realty zijn grote investeerders in datacenter markt

25-02-2019 | door: Witold Kepinski

Equinix en Digital Realty zijn grote investeerders in datacenter markt

Uit nieuwe gegevens van Synergy Research Group blijkt dat het aantal belangrijke datacenter-gerichte fusies en overnames in 2018 bleef stijgen, hoewel de totale waarde van deals die in het jaar werden gesloten, afliep van de piek in 2017.

In 2018 werden 68 grote deals gesloten met een totale waarde van bijna 16 miljard dollar. Terwijl dit vijf miljard dollar plus deals omvatte, benaderde niemand de schaal van de acquisitie van DuPont Fabros in 2017 door Digital Realty of de acquisitie door Equinix van de datacenters van Verizon.

Deals

De grootste deal in 2018 was de verkoop van een belang van 25% in Global Switch aan een groep Aziatische beleggers, die werd gewaardeerd op 2,1 miljard Ponf of rond 2,8 miljard dollar. De andere vier deals die werden gewaardeerd voor een miljard dollar of meer gingen gepaard met overnames door Digital Realty, Iron Mountain, GTT en Brookfield Infrastructure Partners.

Er waren nog eens 18 deals die werden gewaardeerd in het bereik van 100 miljoen tot 1 miljard dollar, en 45 kleinere deals die elk op maximaal 100 miljoen dollar werden gewaardeerd. De totale waarde van fusies en overnames in de periode 2017-2018 was meer dan het dubbele van het totaal van de voorgaande twee jaar.

Datacenter

In de periode 2015-2018 waren Equinix en Digital Realty verreweg de grootste investeerders, de twee grootste colocatieproviders ter wereld. In totaal hebben ze bijna 23 miljard dollar uitgegeven aan overnames van datacenterexploitanten. Zowel Equinix als Digital Realty hebben belangrijke overnames gedaan in alle vier de regio's van de wereld. Andere opmerkelijke datacentrexploitanten die seriële aankopern doen zijn CyrusOne, Iron Mountain, Digital Bridge / DataBank, NTT en Carter Validus.

Trend

"Er is een duidelijke trend naar bedrijven die hun eigen datacenters niet willen bezitten of exploiteren, omdat CIO's zich meer richten op functies en services die zij kunnen bieden aan hun interne klanten en minder op de complexiteit van het runnen van datacenters", zegt John Dinsdale, een Chief Analyst and Research Director bij Synergy Research Group. "Naarmate ondernemingen steeds meer op zoek zijn naar verschillende uitbestedingsopties, drijft dit specialisten in datacenters aan om zowel de schaal als het bereik van hun datacenter-voetafdruk te vergroten. Deze ophoping wordt vaak het best bereikt of versneld door andere datacenterexploitanten aan te schaffen. We verwachten de komende vijf jaar veel meer datacenter-fusies en overnames te zien. "

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter