Witold Kepinski - 26 februari 2019

Cloud Communications blijft sterke groeimarkt

Cloud Communications blijft sterke groeimarkt image

Uit het laatste onderzoek van Synergy Research Group blijkt dat de totale samenwerkingsmarkt (collaboration) in 2019 met 9% zal groeien tot meer dan 45 miljard dollar, aangedreven door een groep snelgroeiende gehoste en cloud-samenwerkingsmarktsegmenten.

TeamWork Apps zal de grootste groeimarkt zijn, een stijging met bijna 60% in 2019, terwijl CPaaS en VaaS elk met ongeveer 30% zullen groeien, met UCaaS en CCaaS als de op een na hoogste groeimarkten. In totaal zullen de totale gehoste en cloud-samenwerkingsmarkten in 2019 met 19% groeien, terwijl de opbrengsten van on-premise-producten met 3% zullen dalen.

Cisco en Microsoft

De inkomsten van kwartaalleveranciers uit samenwerkingsverbanden lopen nu op een historisch hoogtepunt en zullen naar verwachting de komende vijf jaar gestaag blijven groeien. Cisco behield zijn voorsprong in de totale samenwerkingsmarkt en trok in het laatste kwartaal verder dan Microsoft op de tweede plaats. Naast deze leiders zijn de verkopers die het snelst groeien, onder meer Slack, Twilio, BroadCloud (Cisco), Zoom, Fuze, Dropbox, RingCentral en LogMeIn (Jive) - bedrijven die de leiding hebben in de snelgroeiende segmenten. De groei van Slack is vooral opmerkelijk omdat het jaar na jaar meer dan een verdubbeling heeft gekend.

Hosting en Cloud

De totale wereldwijde Q3-inkomsten uit samenwerking - waaronder een reeks van on-premise-producten en gehoste / cloud-communicatie en -toepassingen - waren slechts beperkt voor 11 miljard dollar en de Q4-inkomsten zullen aanzienlijk hoger zijn. De inkomsten uit gehoste / cloudoplossingen zijn nu goed voor 64% van de totale en lokale producten 36%, een duidelijke verandering ten opzichte van twaalf kwartalen geleden toen de markt gelijkmatig werd verdeeld over de twee. Noord-Amerika blijft verantwoordelijk voor iets meer dan de helft van de totale markt en de EMEA-regio iets minder dan een derde.

"Samenwerking blijft een ietwat gefragmenteerde markt met veel ontwrichtende en snelgroeiende bedrijven die gericht zijn op specifieke technologische gebieden", zegt Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. "Dat gezegd hebbende, is de algemene trend vrij duidelijk in die zin dat de traditionele on-premise-omzet kleiner wordt en wordt vervangen door cloud-gebaseerde communicatiediensten. Er is nu brede acceptatie van deze nieuwe opkomende cloudservices en onze prognoses laten zien dat ze de komende vijf jaar sterk zullen blijven groeien. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!