Videoconferentie markt aangedreven door USB-videoruimten

26-02-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Videoconferentie markt aangedreven door USB-videoruimten

Uit het laatste onderzoek van Synergy Research blijkt dat de markt voor videoconferenties en samenwerking in 2019 uitgroeide tot meer dan 6 miljard dollar. Bestedingsniveaus voor videoconferentiesystemen waren relatief statisch tijdens de periode 2015-2017, voordat ze terugkeerden naar groei in 2018.

De gerevitaliseerde groei wordt gestimuleerd door de snelle inzet van nieuwe USB-videoruimten en de gestage groei voor videocodervisiesystemen met één codec. Cisco en Polycom blijven de algemene markt voor videoconferenties met een ruime marge leiden, maar Logitech is nu de derde leverancier van videoconferenties dankzij de aanzienlijke groei op de USB-markt.

In de eerste helft van 2018 steeg het totale aantal geïnstalleerde video-kamers tot meer dan 3 miljoen wereldwijd. Kleine tot grote USB-kamers vertegenwoordigen nu meer dan 20% van alle videoruimtes, tegen minder dan 5% in 2016. Traditionele enkele codec-kamers daarentegen vertegenwoordigen nu iets meer dan 70% van de geïnstalleerde basis, een daling van meer dan 90% in 2016. Echter, in termen van absolute bestedingsniveaus blijven individuele codecs het grootste segment van de markt en ze blijven groeien.

"De grootste weldoeners van de USB-boom zijn leveranciers die USB-videocamera's en cloud-gebaseerde videodiensten aanbieden, ook bekend als Video as a Service (VaaS)", zegt Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. "Deze technologieën bieden grote groeimogelijkheden voor leveranciers zoals Logitech, Aver, Yamaha, Zoom, BlueJeans, Cisco WebEx, Microsoft Teams en LogMeIn. Nieuwkomers zoals Plantronics sluiten zich ook aan bij de strijd. "

Terug naar nieuws overzicht