Witold Kepinski - 27 februari 2019

UCaaS markt trekt verder aan

UCaaS markt trekt verder aan image

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group laten zien dat de installed base van UCaaS-abonnees de komende vijf jaar gemiddeld met 26% zal groeien, waarbij de groei in toenemende mate wordt bepaald door zakelijke klanten. Kleine en middelgrote bedrijven vertegenwoordigen nog steeds bijna 90% van alle UCaaS-abonnees, maar het bedrijfssegment groeit veel sneller.

In 2018 groeide het aantal enterprise UCaaS-abonnees met 57%, terwijl het midden- en kleinbedrijf met respectievelijk 36% en 23% groeide. In termen van UCaaS-serviceproviders had elk segment een andere marktleider, met Fuze als leider in ondernemingen, RingCentral in het middensegment en Mitel in het kleinbedrijf. Andere opmerkelijke UCaaS-providers zijn Cisco (Broadsoft), 8x8, Vonage, LogMeIn en Broadview.

Het totale aantal UCaaS-abonnees ligt nu ruim boven de acht miljoen en is sinds eind 2015 verdubbeld, met de verdeling van de markt tussen bedrijfs- en wholesale-bedrijfsmodellen. Aan de grotere detailhandelzijde zijn RingCentral en 8x8 de toonaangevende leveranciers en in de wholesale-Mitel- en Cisco / Broadsoft-lead. De wereldwijde markt wordt nog steeds gedomineerd door de VS, met de ontwikkeling van de markt nog steeds in de begintijd in de meeste andere landen.

"UCaaS steeg het eerst op in het midden- en kleinbedrijf. We zien nu dat de groei van UCaaS in kleine bedrijven enigszins begint af te nemen, terwijl de groei in de mid-market sterk blijft. Maar het is in het ontluikende ondernemingssegment waar UCaaS-groei echt explosief groeit, "zei Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. "UCaaS-penetratie van de PBX-installed base is amper 10% gepasseerd, dus voorspellen we een aanhoudende sterke groei gedurende de prognoseperiode. De groei van UCaaS zal bijzonder sterk zijn in de zakelijke markt en ook in landen buiten de VS."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!