Wouter Hoeffnagel - 26 februari 2019

F5 vereenvoudigt overstap op 5G voor service providers

F5 vereenvoudigt overstap op 5G voor service providers image

F5 Networks introduceert op verschillende nieuwe toepassingen om de overstap naar 5G voor service provider te vereenvoudigen. Het bedrijf introduceert onder meer het nieuwe network functions virtualization (NFV) package waarmee providers hun bestaande 4G en nieuwe 5G netwerken kunnen optimaliseren en schalen, en verbeteringen om nieuwe 5G services sneller te vermarkten en netwerken te beveiligen. Het nieuwe service en support plan van F5 speelt in op de specifieke, complexe benodigdheden van service providers.

Uit het jaarlijkse onderzoek van F5 getiteld de State of Application Services blijkt dat service providers zich evolueren tot voorlopers in technologie. Vier van de vijf respondenten geven aan dat ze bezig zijn met verschillende initiatieven onder de noemer digitale transformatie. Dankzij de stap om netwerken te virtualiseren en snelheden te verhogen, kijken veel providers naar opkomende technologieën en wordt de noodzaak voor applicatieservices onderstreept om beveiliging en prestaties op hoog niveau te houden. Een goede 70 procent gebruikt automatisering en orkestratie toepassingen, waarbij 60 procent containers gebruikt.

Nieuwe mogelijkheden met NFV

Het nieuwe aanbod vereenvoudigt het hele lifecycle management van virtual network functions services. Met samengestelde pakketten wil F5 de aanschaf, uitrol, het beheer en het upgraden vereenvoudigen met een ‘use-before-you-buy’-model met abonnementen en doorlopende licenties. Deze aanpak is nieuw in de industrie en biedt mobiele en service providers gelegenheid gebruik te maken van software-gebaseerde infrastructuren om hun netwerken uit te breiden.

Het nieuwe carrier grade NAT (CGNAT) package is een stand-alone oplossing, inclusief F5 VNF Manager met allerhande tools die service providers in staat stellen succesvol over te stappen op IPv6, terwijl IPv4 apparatuur en content blijvend is te ondersteunen.

F5 BIG-IP Virtual Edition biedt ondersteuning aan Intel’s Quick Assist Technology (QAT), waarmee een flinke stap in performance wordt gezet. De versnelling en offload van SSL/TLS is volgens F5 vier keer sneller dan software-encryptie, waardoor er rekenkracht beschikbaar blijft voor andere taken zoals L7 inspectie, policy-uitvoering en programmeerbaarheid. Betere doorvoer wordt ook bereikt dankzij de support voor de Mellanox ConnectX network interface adapters. Door de samenwerking wordt de performance verbeterd doordat overhead van processing packets wordt verminderd.

Overige introducties

F5 introduceert op MWC nog een aantal andere toepassingen:

  • SP Essentials - Een nieuw pakket van technische ondersteuning- en onderhoudsdiensten dat ontwikkeld is voor service providers. Het helpt deze bedrijven bij de ingebruikname van technologie, door onder andere hulp op afstand van een dedicated support team, gestandaardiseerde service level overeenkomsten, ondersteuning bij onderhoudsintervallen en incidentmanagement met hoge prioriteit.
  • F5 Automation toolchain - Service providers kunnen niet zonder automatische processen om hun netwerken verder te virtualiseren, de efficiëntie te verbeteren en nieuwe services sneller beschikbaar te maken. De F5 Automation toolchain biedt programmeerbare implementatie en configuratie van F5 apparatuur en de ondersteunde services. De toolchain is beschikbaar op GitHub en laat F5 oplossingen makkelijk integreren in automation, analytics en orchestratie tools van derden.
  • NEBS Compliance - De i15000 ultra high performance series is nu NEBS level 3 compliant.
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!