Lenovo Data Center Group investeert meer in Edge Computing- en IoT-portfolio

25-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo Data Center Group investeert meer in Edge Computing- en IoT-portfolio

De Lenovo Data Center Group (DCG) blijft de komende jaren investeren in haar IoT- en Ege Computing-oplossingen als onderdeel van het IoT-groeiplan. Zo onthult het bedrijf op MWC Barcelona de ThinkSystem SE350, een edge-server die net iets groter is dan een ThinkPad. Deze speciaal gebouwde server komt deze zomer op de markt en is de helft van de breedte van een traditionele server en aanzienlijk korter.

De ThinkSystem SE350 is dankzij zijn compacte afmetingen onder meer geschikt voor gebruik in krappe ruimtes, waar de server op een muur of rek geplaatst kan worden of op een plank gestapeld kan worden. De ThinkSystem SE350 brengt hogere verwerkingskracht, opslag en netwerk dichter bij de datageneratie. Acties als resultaat van de data-analyse kunnen zo sneller plaatsvinden. Omdat deze Edge-servers doorgaans buiten de veilige datacenters worden geïmplementeerd, hebben ze technologie die de opgeslagen data op het apparaat versleutelt als hiermee wordt geknoeid. Alleen geautoriseerde gebruikers hebben toegang. Bovendien ondersteunt de server zowel Wi-Fi- als LTE-connectiviteit.

Partnerships

Daarnaast is Lenovo verschillende partnerships aangegaan voor klanten die vooraf geïntegreerde en gevalideerde IoT-oplossingen willen voor vereenvoudigde implementatie en versnelde digitale transformatie:

  • Lenovo werkt samen met Pivot3 om de smart city te stimuleren. Lenovo en Pivot3 werken samen om smart city- en veilige campusimplementaties in meerdere sectoren te ondersteunen. Lenovo demonstreert zijn toewijding aan video- en beveiligingsoplossingen ondersteund door Pivot3 met live demo's en klantvoorbeelden tijdens MWC Barcelona.
  • Lenovo onthult haar Future-Ready Retail Store Infrastructure-oplossing in samenwerking met Scale Computing. Met deze oplossing kunnen retailklanten mini-datacenters inzetten die een IT-infrastructuur van ondernemingsklasse bieden aan de edge van het netwerk.
  • Lenovo werkt nauw samen met VMware aan Project Dimension, wat de levering van infrastructuur-as-a-service op locatie inclusief aan de edge van het netwerk, vereenvoudigt.
  • Lenovo werkt samen met geselecteerde visionaire ISV's en CoSP's om unieke use-cases te valideren, zodat CoSP's nieuwe winstgevende diensten kunnen uitbrengen.
  • Lenovo en Orange hebben een gezamenlijk innovatiepartnership opgezet dat zich richt op de hardware-samenstelling met behulp van Intel Rack Scale Design (RSD).
Terug naar nieuws overzicht