Groupe ADP visualiseert CSR-resultaten met Toucan Toco

26-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Groupe ADP visualiseert CSR-resultaten met Toucan Toco

Groupe ADP, ontwikkelaar en beheerder van onder meer de luchthavens Paris-Charles de Gaulle, Paris-Orly en Paris-Le Bourge, gaat een samenwerking aan met Toucan Toco, gespecialiseerd in data storytelling. Toucan Toco is gevraagd om op een transparante manier de inspanningen van Groupe ADP op het gebied van Corporate Social Responsibility (CSR) inzichtelijk te maken.

281,4 miljoen passagiers reisden in 2018 via luchthavens van Groupe ADP. De organisatie is actief in 30 landen en loopt voorop als het gaat om CSR. Met Toucan Toco heeft het een manier gevonden om de resultaten op dit gebied beter inzichtelijk te maken. Toucan Toco ontwikkelde een data storytelling app waarmee Groupe ADP het publiek en andere stakeholders kan laten zien welke CSR-initiatieven en zijn en wat de resultaten hiervan zijn.

Interactieve app

De oplossing van Toucan Toco is interactief en maakt maximaal gebruik van de mogelijkheden die datavisualisatie biedt. Hiermee heeft Groupe ADP een informatieve en gebruiksvriendelijke app om de belangrijkste CSR-resultaten op sociaal-, financieel- en milieu-gebied te presenteren. Zo is duidelijk hoeveel CO2-uitstoot er jaarlijks per passagier en per luchthaven is, en hoeveel CO2 de vliegtuigen uitstoten. Ook is inzichtelijk hoeveel mannen en vrouwen er werkzaam zijn bij Groupe ADP.

"Groupe ADP is een vooruitstrevende partij in de luchtvaartsector. Door te kiezen voor data storytelling maakt het een belangrijke stap in het toegankelijk maken van CSR-data voor het grote publiek", zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter & Business development Director van Toucan Toco. "Dankzij de toepassing van datavisualisatie in een interactieve app zijn CSR-inspanningen in een oogopslag helder." Bekijk de CSR-resultaten van Groupe ADP in de data storytelling app.

toucan-toco-groupe-adp.png

toucan-toco-groupe-adp2.png

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, mvo