AXIS Perimeter Defender kan alarmobjecten automatisch volgen
26-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

AXIS Perimeter Defender kan alarmobjecten automatisch volgen

De analyticstool voor inbraakdetectie AXIS Perimeter Defender van Axis Communications ondersteunt voortaan een toepassing voor pan-tilt-zoom (PTZ) autotracking. Dit maakt een samenwerking tussen een vaste camera en een PTZ-camera mogelijk voor een betere perimeterbeveiliging.

Met deze nieuwe toepassing kan een vaste thermische of visuele camera AXIS Perimeter Defender gebruiken om personen en voertuigen te detecteren. Ook kan in geval van een alarm een PTZ-camera worden bediend om alarmobjecten te volgen en beter te bekijken.

Alarmobjecten volgen

Met AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking stuurt de vaste camera de locatiegegevens van de alarmobjecten door naar de PTZ-camera en wordt zo de richting en het zoomniveau van de PTZ-camera bepaald. De PTZ-camera past het zoomniveau automatisch aan om alle alarmobjecten in beeld te houden, waaronder ook nieuwe objecten die in de detectiezone van de vaste camera opduiken.

Met de toepassing kan de vaste camera zijn detectiezone over een groot gebied behouden, terwijl de PTZ-camera automatisch kan inzoomen om alarmobjecten gedetailleerder weer te geven. De PTZ-camera houdt alle alarmobjecten automatisch in beeld. Een operator kan op elk moment de PTZ-camera handmatig bedienen, bijvoorbeeld nadat de PTZ-autotracking is gestopt en objecten zich buiten de detectiezone van de vaste camera bewegen.

Beschikbaarheid

AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking is compatibel met specifieke Axis PTZ camera's en maakt het mogelijk één vaste camera te koppelen met één PTZ-camera. Voor deze functie is een afzonderlijke licentie van de AXIS Perimeter Defender-analytics vereist. De PTZ Autotracking-toepassing zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn in Europa en Israël. Op een later tijdstip volgen andere regio’s.

Terug naar nieuws overzicht
Security