Witold Kepinski - 27 februari 2019

Server Computing omzet groei in West-Europa

Server Computing omzet groei in West-Europa image

De gezamenlijke omzet van de server computing-producten die worden verkocht aan zakelijke klanten via het distributiekanaal in West-Europa (WE) steeg met 10,4% jaar-op-jaar in 2018, volgens de laatste gegevens van analistenbureau Context.

De productsegmenten gegroepeerd in deze meta-categorie zijn vooraf geconfigureerde serversystemen, RAM (Random Access Memory), processoren, harde schijven (HDD's) en solid-state schijven (SSD's). De groei werd aangedreven door een aantal trends, waaronder de voortdurende goedkeuring van SSD-upgrades en een toename in de verkoop van RAM-upgrades

De gecombineerde servercomputercategorieën zagen de jaar-op-jaar omzetgroei in elke maand van 2018 behalve december, wat een korte maand was vanwege de kerstvakantie. De aanjagers van deze groei veranderden echter het hele jaar door.

Jaar-op-jaar omzetgroei door RAM-upgrades daalde naarmate het jaar vorderde, maar werd pas in december negatief, wat leidde tot een stijging van + 14,3% voor 2018 als geheel. Leveringsbeperkingen gedurende het jaar zorgden ervoor dat de gemiddelde verkoopprijzen (ASP's) hoog bleven.

De inkomsten uit HDD-upgrades daalden met -6,4% op jaarbasis. De voortdurende daling werd verwacht - en wordt voortgezet - omdat SSD-upgrades worden gekozen via HDD's. Deze switch zorgde voor inkomsten voor SSD-upgrades met + 22,0% in 2018.

De hierboven genoemde serververnieuwing heeft ook bijgedragen aan het genereren van inkomsten uit serverprocessorupgrades, evenals de overgang naar schaalbare Intel Xeon-processors. Een extra factor, met name belangrijk vanaf september 2018, was de waarschuwing van Intel voor aanstaande tekorten, die klanten ertoe aanzette om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!