Witold Kepinski - 27 februari 2019

Canalys: in 2019 worden twee miljoen opvouwbare telefoons verkocht

Canalys: in 2019 worden twee miljoen opvouwbare telefoons verkocht image

De eerste opvouwbare telefoons zijn gearriveerd, in de vorm van de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X. Meer leveranciers volgen binnenkort met hun eigen takes op opvouwbare displays, maar 2019 zal niet het jaar worden waarin vouwbare telefoons mainstream worden. Ze zullen uitsluitend ultra-luxe apparaten blijven en onderzoeksbureay Canalys verwacht dat minder dan 2 miljoen opvouwbare telefoons wereldwijd zullen worden geleverd in 2019.

"Opvouwbare telefoons zijn nu in massaproductie en verkopers hebben realistische verwachtingen voor hun verkoopprestaties gesteld," zegt Canalys Senior Director Nicole Peng. "Samsung en Huawei zullen de meeste opvouwbare smartphones leveren die in 2019 zijn geleverd. Maar hoge verzendingsnummers hebben niet de prioriteit. Het doel is om de consument bewust te maken en elke leverancier wil bewijzen dat het de grootste technologische vooruitgang kan boeken met zijn nieuwe industriële ontwerpen."

"De kosten zijn de belangrijkste factoren die de acceptatie belemmeren", zegt Canalys Senior Analyst Ben Stanton. "Het 'uitvouwbare' ontwerp (met het scherm aan de buitenkant, zoals gebruikt op de Mate X) zal uiteindelijk geschikt zijn voor goedkopere apparaten, aangezien fabrikanten niet zoveel camera's hoeven in te bouwen, noch een tweede 'buiten'-scherm (die de Samsung heeft), en de buiging op het flexibele scherm hoeft niet zo strak te zijn. Maar deze apparaten zullen te laat komen om de aantal verkochte devices van dit jaar aanzienlijk te beïnvloeden. In 2019 moeten leveranciers die opvouwbare telefoons aanbieden een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid garanderen. Elke vroege kinderziektes of breuken zullen de opvouwbare vormfactor verzuren voordat hij een kans heeft gehad om te beginnen. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!