Thales verkoopt nCipher Security aan Entrust Datacard
27-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Thales verkoopt nCipher Security aan Entrust Datacard

Thales verkoopt zijn General Purpose Hardware Security Module activiteiten aan Entrust Datacard, een leverancier van betrouwbare identiteits- en beveiligingstechnologie oplossingen. Deze activiteiten waren onder de vlag van Thales ondergebracht onder de merknaam nCipher Security. Thales en Entrust Datacard hebben hiervoor een definitieve overeenkomst gesloten.

De divisie wordt door Thales verkocht om een sterk concurrerende markt voor GP HSM-oplossingen te waarborgen en de overname van Gemalto af te ronden. De transactie is afhankelijk van de succesvolle afronding van de overname van Gemalto door Thales, de goedkeuring van Entrust als geschikte koper door de Europese Commissie, het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Australian Competition and Consumer Commission en de New Zealand Commerce Commission, en de naleving van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Marktpositie van nCipher Security versterken

Met deze transactie zal nCipher Security - met een omzet van meer dan 100 miljoen euro in 2018 en meer dan 300 medewerkers - in staat zijn om innovatieve oplossingen en diensten te blijven leveren en haar positie als marktleider te versterken.

Met klanten in meer dan 150 landen biedt Entrust Datacard al 50 jaar op identiteit gebaseerde beveiligingsoplossingen op ondernemingsniveau. Entrust Datacard heeft meer dan 2.200 medewerkers op 34 locaties wereldwijd. Met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro heeft Entrust Datacard een breed portfolio van complementaire oplossingen om de vitale informatie en toepassingen van klanten te beveiligen en te controleren. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van Public Key Infrastructure (PKI) oplossingen en diensten – waarbij GP HSM’s primair worden gebruikt voor het beschermen van zowel de rootcertificaten als de sleuteluitgifte door certificeringsinstanties.

'Belangrijke stap in overname Gemalto'

Philippe Keryer, Executive Vice-President Strategy, Research and Technology bij Thales, geeft aan: "Deze aankondiging is een belangrijke stap in het lopende proces van de overname van Gemalto, die naar verwachting eind maart 2019 zal worden afgerond. We zijn ervan overtuigd dat nCipher Security de expertise van Entrust Datacard, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van veilige en beveiligde toegang tot informatie, toepassingen en netwerken en haar wereldwijde aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika, sterk zal benutten."

Todd Wilkinson, voorzitter en CEO van Entrust Datacard verklaart: "Deze overname is een uitstekende aanvulling op onze expertise in zowel cryptografie als hardware en zal ons vermogen om te voldoen aan de evoluerende beveiligingsbehoeften van onze klanten wereldwijd uitbreiden, terwijl we onze eigen groei kunnen versnellen. De Thales General Purpose HSM-oplossing, bekend als nCipher Security, heeft een sterke marktpositie, brengt uitzonderlijk intern talent met zich mee en biedt ons de mogelijkheid om nog uitgebreidere oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen."

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Security