T-Systems bouwt virtuele datacenters met VMware Cloud on AWS

Adel Al-Saleh, CEO T-Systems, Pat Gelsinger, CEO VMware en Tim Höttges, CEO Deutsche Telekom

28-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Systems bouwt virtuele datacenters met VMware Cloud on AWS

T-Systems heeft haar partnerschap met VMware uitgebreid en sluit aan bij VMware’s Managed Service Provider Program. Het contract is getekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Samen met zijn al lang bestaande partner VMware koppelt de IT-serviceprovider van Deutsche Telekom klanten aan de private cloud met VMware Cloud on AWS.

Met VMware Cloud on AWS, kunnen klanten snel een virtueel datacenter in de publieke cloud toevoegen aan hun on-premise datacenter. De dienst, gemanaged door T-Systems biedt klanten de gelegenheid heel snel zowel data als applicaties te laten switchen tussen een VMware private cloud en AWS publieke cloudomgeving. VMware biedt een oplossing waarmee een compleet nieuw datacenter ingericht kan worden bovenop de AWS bare metal infrastructuur. Zo kunnen organisaties hun IT-capaciteit overal en altijd op een kostenefficiënte manier opschalen, zonder dat dit gepaard gaat met grote investeringen in fysiek nieuwe datacenters. Organisaties kunnen gebruik blijven maken van bestaande teams, skill sets, tools en processen.

'Cloud wereld is hybride'

"De cloud wereld is hybride. De meeste ondernemingen gebruiken nu al meerdere platformen en services", vertelt Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems. "We zijn blij met het feit dat we onze langdurige relatie met virtualisatiesoftwarespecialist VMWare op deze manier kunnen uitbreiden. VMware is de leider in cloud infrastructure. AWS levert de grootste public cloud. Onze nieuwe managed service dienst voor VMware Cloud on AWS biedt onze klanten het voordeel van de AWS cloud terwijl de bestaande investeringen in VMware worden gemaximaliseerd."

Pat Gelsinger, CEO van VMware zegt: “Met VMware Cloud on AWS zijn klanten in staat direct te profiteren van een hybride cloudomgeving waarin dezelfde architectuur en operationele processen van toepassing zijn op zowel een private als publieke cloudomgeving. We zijn blij om te zien dat T-Systems managed services voor VMware Cloud on AWS aanbiedt, zodat organisaties hun cloudadoptie kunnen versnellen, hun datacenteromgevingen kunnen moderniseren en hun IT efficiëntie verhogen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud