Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2019

VMware introduceert ‘5G Ready’ Telco Cloud-platform voor CSP's

VMware introduceert ‘5G Ready’ Telco Cloud-platform voor CSP's image

VMware presenteert tijdens het Mobile World Congress 2019 diverse innovaties die Communication Services Providers (CSP’s) helpen te profiteren van de mogelijkheden van 5G en de cloud. Tijdens het event kondigt het bedrijf ook hernieuwde samenwerkingen aan met AT&T en Vodafone, een uitbreiding van de alliantie met Ericsson en een nieuw partnership met T-Systems.

Communication Service Providers zullen de transitie moeten maken naar een gevirtualiseerd telco cloud-netwerk om optimaal gebruik te kunnen maken van 5G en risico’s te verlagen. VMware speelt hierop in met een 5G Telco Cloud-platform. Het VMware Telco Cloud-platform is geoptimaliseerd voor zowel 4G als 5G in een enkele architectuur die beide netwerken ondersteunt, zodat CSP’s sneller ‘5G Ready’ zijn.

'5G heeft kantelpunt bereikt'

"5G heeft een kantelpunt bereikt en beslissingen die daarover vandaag gemaakt worden hebben verreikende financiële en operationele implicaties voor CSP’s in de toekomst", zegt Shekar Ayyar, executive vice president, strategy and corporate development en general manager Telco NFV Group van VMware. "Door weg te bewegen van de niet-flexibele, hardware-defined architecturen uit het verleden en door 5G uit te rollen als volledig gevirtualiseerde architectuur direct uit de gate, kunnen telco’s de strijd aangaan met hun concurrenten middels nieuwe waardetoevoegende diensten en de prestaties en operationele efficiency van hun netwerken verbeteren. VMware biedt hen het beste fundament voor de 5G-ready telco cloud."

Tijdens Mobile World Congress in Barcelona doet VMware de volgende nieuwsaankondigingen:

  • AT&T selecteert VMware SD-WAN by VeloCloud voor WAN of 5G Service: AT&T werkt met VMware SD-WAN by VeloCloud voor het implementeren van 5G-mogelijkheden in SD-WAN om bedrijven nog betere controle over hun netwerk te geven. Deze combinatie is een oplossing voor bedrijven die SD-WAN willen inzetten in combinatie met een snel, low latency 5G-netwerk als hun eerste of tweede WAN-connectietype in combinatie met andere transportconnecties
  • Ericsson werkt met VMware aan netwerktransformatie
  • T-Systems selecteert VMware Cloud on AWS voor hybride cloud-diensten: T-Systems biedt klanten een managed dienst voor VMware Cloud on AWS. Als onderdeel van een langdurig partnership koppelen de Duitse Telekom IT-serviceprovider en VMware de private clouds van klanten met VMware Cloud on AWS.
  • Vodafone en VMware zijn strategische partners: Vodafone heeft zijn VMware cloud-infrastructuur verder uitgebreid om nog flexibeler te kunnen werken en op grote schaal kosten te kunnen besparen. VMware is de primaire strategische partner van Vodafone voor telco cloud-infrastructuurdiensten. De diensten van VMware zijn in gebruik binnen Vodafone-markten over de hele wereld. Ze zijn live in 15 landen op meer dan 50 sites en verwerken een groeiende hoeveelheid dataverkeer met meer dan 300 core netwerkfuncties. 

Innovatie in het telco-portfolio voor optimale 5G-migratie

VMware kondigt nieuwe en verbeterde oplossingen aan binnen zijn telco-portfolio die zorgen voor beter migratie naar 5G, zonder verlies van prestaties en gebruik van het huidige netwerk. Deze introducties zijn gericht op onder andere netwerkvirtualisatie en onderstrepen volgens het bedrijf haar commitment op het gebied van 5G readiness.

  • VMware Smart Assurance: VMware Smart Assurance 10 biedt volledige integratie met VMware vCloud Network Function Virtualization (NFV), NFV Infrastructure (NFVI) platform samen met nieuwe carrier-georiënteerde verbeteringen in het VMware NSX-T Data Center. Deze verbeteringen bieden CSP’s een sterk gefundeerd NFV-platform met geavanceerde netwerkfuncties, versnelde data plane-prestaties en intent-gebaseerde ondersteuning voor een brede set aan gecertificeerde VNF-applicaties voor het leveren van meerdere diensten en applicaties.
  • Evolutie van Networking in vCloud NFV: VMware NSX-T Data Center is een core-component van vCloud NFV dat een software netwerk-overlay biedt over de complete NFV-infrastructuur en dat meerdere telco use cases ondersteunt. De nieuwe VMware NSX-T 2.4 release biedt hogere niveaus van cloud-schaling, operationele eenvoud, veerkracht en prestaties. Dit is inclusief IPv6-ondersteuning, near line-rate-snelheden, high availability en schaalbaarheid naar tienduizenden unieke netwerken per NSX-T Data Center instance. Met de Network Service Header (NSH) dienst kunnen providers nieuwe diensten sneller vermarkten en de CapEx en Opex verlagen.
  • VMware breidt zijn ‘Ready for NFV’ certificeringsprogramma uit: VMware blijft partners toevoegen aan zijn partnerprogramma die zijn gecertificeerd als VMware Ready for NFV. Dit programma biedt CSP’s de belofte dat de VNF-oplossingen van deze VMware-partners naadloos werken en draaien binnen VMware vCloud NFV. VMware heeft inmiddels meer dan 105 Virtual Network Functions gecertificeerd van 85 vendoren wereldwijd. VMware’s brede ecosysteem aan gecertificeerde partners creëert een marktplaats die CSP’s helpt bij het succesvol implementeren van NFV.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!