T-Mobile Nederland laat AI chatbot ontwikkelen door Atos en Google Cloud
04-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

T-Mobile Nederland laat AI chatbot ontwikkelen door Atos en Google Cloud

Atos en haar partner Google Cloud hebben een overeenkomst gesloten met T-Mobile Nederland voor de ontwikkeling van een nieuwe schaalbare, veeltalige chatbot die via verschillende kanalen communiceert en gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. De introductie van deze chatbot is onderdeel van het digitale transformatieplan van het telecombedrijf. De chatbot wordt ingezet om analyses van klantdata en -contacten te stroomlijnen met als doel kosten te verlagen en de klanttevredenheid te vergroten.

Atos heeft nauw samengewerkt met T-Mobile Nederland om de nieuwe chatbot te ontwikkelen en een op maat gesneden oplossing te bieden die voldoet aan al haar specifieke vereisten. De chatbot wordt verbonden met de website en social media-kanalen van T-Mobile Nederland en aan haar klanten- en productendatabase.

Proof of concept

De overeenkomst is gebaseerd op een succesvol proof of concept van een chatbot dat in november 2018 tot stand kwam en een hoog niveau van ‘user intent recognition’ opleverde. User intent recognition geeft aan in welke mate een chatbot in staat is te begrijpen wat de gebruiker van plan is of probeert te doen. Het contract voorziet in de bouw en de doorontwikkeling met behulp van AI van een chatbot, bijvoorbeeld door de inzet van het Contact Center AI van Google Cloud. Het doel is een moderne, meer gepersonaliseerde en intuïtieve klantbeleving te realiseren die snel inzichten biedt in klantgegevens.

"We zijn ons bewust van de mogelijke voordelen van kunstmatige intelligentie en met deze nieuwe chatbot kunnen we onze klanten een betere en meer efficiënte service bieden", vertelt Kim Larsen, CTIO van T-Mobile Nederland.

Erkenning

"We zijn er erg trots op dat T-Mobile Nederland haar keuze op Atos heeft laten vallen. Dit is een belangrijke erkenning van onze ervaring en expertise in de telecomsector. Bovendien zal ons sterke partnership met Google Cloud veel waarde toevoegen aan deze nieuwe oplossing", zegt Johan Taams, directeur Atos in Nederland.

De overeenkomst is een voorbeeld van de vele contracten die Atos in verschillende industrieën en sectoren heeft gesloten sinds haar internationale partnership met Google Cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud