Mendix-platform compatibel met RSA Archer Platform

Derek Roos

28-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mendix-platform compatibel met RSA Archer Platform

Het Mendix-platform van Mendix, onderdeel van Siemens, is voortaan compatibel met het RSA Archer Platform. Gebruikers kunnen hun Mendix-apps aan hun eigen en zakelijke behoeftes aanpassen en communiceren met de RSA Archer Suite via publieke API’s.

RSA Archer stelt organisaties in staat om via een aanpasbaar en geïntegreerd software-platform risk management te beheren. Met het low-code platform van Mendix kunnen business- en IT-teams in realtime samenwerken via veilige applicaties. Door de ingebouwde automatische testing, proactieve kwaliteitsmonitoring en realtime performance monitoring wordt elke Mendix-app getest tijdens het ontwikkelproces. Hierdoor kan elke applicatie na de implementatie direct in gebruik worden genomen.

Bedrijfskritische applicaties ontwikkelen

"We zijn erg blij dat klanten van RSA Archer nu ook bedrijfskritische applicaties kunnen ontwikkelen via het Mendix-platform", stelt Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix. "RSA Archer en Mendix zijn twee leidende platformen die klanten belangrijke ondersteuning bieden. We zijn ervan overtuigd dat door het implementeren van Mendix-apps op hun mobiele apparaten, risk officers en CISO’s tijd en geld zullen besparen en bovendien meer grip krijgen op hun governance-, risk management en tcompliance-programma’s."

Door de samenwerking van Mendix met RSA Archer kunnen organisaties:

  • de Mendix Cloud gebruiken met de bijbehorende voordelen op het gebied van security en schaalbaarheid, of hun eigen infrastructuur inzetten en applicaties on-premise of in een private cloud laten draaien;
  • snel nieuwe enterprise applicaties ontwikkelen voor desktopgebruikers, een mobile user interface toevoegen aan een bestaand systeem of een dedicated tablet applicatie ontwikkelen;
  • profiteren van de geïntegreerde functies voor samenwerking op het Mendix-platform;
  • integreren met RSA Archer met out-of-the-box API’s.

'Volgende stap in digitale transformatie'

"Nu organisaties allerlei initiatieven op het gebied van digitale transformatie uitvoeren is mobiliteit de volgende stap voor verdere efficiëntie en effectiviteit in integrated risk management", zegt David Walter, vice-president bij RSA Archer. "Door mobiele oplossingen en risk & compliance teams kunnen onze klanten hun digitale transformatie met vertrouwen voortzetten door geïnformeerde beslissingen te maken en te profiteren van geavanceerde technologie."

Terug naar nieuws overzicht