Red Hat lanceert certificeringsprogramma voor telecominnovaties
28-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat lanceert certificeringsprogramma voor telecominnovaties

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert een nieuw trainings- en certificeringsprogramma voor de nieuwe generatie telecominnovaties. In het programma Red Hat Certified Architect Program in Telco Cloud staan de vaardigheden centraal die telecommunicatie-engineers nodig hebben om network function virtualization (NFV) clouds en technologieën te bouwen, die diensten zoals 5G kunnen stimuleren. Het programma helpt Red Hat Certified Engineers en Red Hat Certified Architects bovendien om de kennis te vergaren die nodig is om effectief gevirtualiseerde en cloud-native functies te gebruiken bij het bouwen van een telecommunicatie-infrastructuur en -diensten.

‘Red Hat Certified Architect in Infrastructure’ en ‘Red Hat Certified Architect in Enterprise Applications’ zijn de hoogst haalbare certificeringen van Red Hat. Het Telco Cloud Program bestaat uit een certificeringspad dat wordt aanbevolen voor telecomprofessionals en leidt tot RHCA in Infrastructure. Deelnemers aan het programma vergaren de vaardigheden die nodig zijn om een open, innovatieve nieuwe-generatie infrastructuur te bouwen die core-to-edge processen en technologieën omvatten, waardoor ze effectiever full-scale NFV-clouds kunnen creëren.

Eisen aan deelnemers

Deelnemers moeten eerst het Red Hat Certified Engineer-certificaat behalen, en daarna de volgende aanvullende certificeringen:

  • Red Hat Certified System Administrator in Red Hat OpenStack
  • Red Hat Certified Engineer in Red Hat OpenStack
  • Red Hat Certified Specialist in Ceph Storage Administration
  • Red Hat Certified Specialist in Ansible Automation
  • Red Hat Certified Specialist in Configuration Management

Red Hat biedt trainingen aan voor al deze certificeringen. Ze zijn wereldwijd in verschillende talen beschikbaar via diverse zelfstudiemogelijkheden en lessen met leraren. Het Red Hat Learning-abonnement biedt de meest flexibele, kosteneffectieve manier om RHCA te bereiken.

Meer grip op opkomende technologieën

"Om toekomstige telecominnovaties te realiseren, hebben ingenieurs en architecten de juiste vaardigheden nodig om opkomende technologieën zoals cloud-enabled NFV- en Linux-containers ten volle te benutten. Het Red Hat Certified Architect Program in Telco Cloud helpt ze een beter begrip te krijgen van de technologieën en processen die de nieuwe generatie telecommunicatie-infrastructuur ondersteunen en biedt de kennis om deze verbeteringen naar hun organisaties te brengen. We zijn blij dat Rakuten Mobile Network de eerste organisatie is die van dit programma profiteert bij het realiseren van een volledig gevirtualiseerd, end-to-end cloud-native mobiel netwerk", zegt Randy Russell, director certification bij Red Hat.

Tareq Amin, CTO van Rakuten Mobile Network: "De infrastructuur van ons nieuwe, innovatieve mobiele netwerk maakt gebruik van volledige virtualisatie van netwerkfuncties in een telecom-cloud. Dit verschilt sterk van traditionele netwerken en vereist een geheel nieuwe reeks kennis en vaardigheden. Dankzij het Red Hat Certified Architect Program in Telco Cloud konden onze ingenieurs de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om het netwerk te bouwen en onderhouden. Dit brengt ons een stap dichterbij onze visie om het eerste volledig gevirtualiseerde, end-to-end cloud-native netwerk ter wereld te realiseren."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud