Redactie - 04 maart 2019

Sociale video-app op weg om Facebook in te halen

Sociale video-app TikTok is al even de nieuwste hype, maar het platform is nu ook op weg om Facebook in te halen. De app is inmiddels een miljard keer gedownload.

Video-app TikTok heeft net de mijlpaal van het miljard downloads op iOS en Android behaald, meldt databedrijf Sensor Tower. Het platform wordt vooral door jongeren gebruikt en is razend populair in Azië, hoewel het de laatste maanden in sneltempo de wereld lijkt te veroveren. TikTok lijkt kans te maken om populaire apps als Facebook in te halen.

Vine-achtig videoplatform

TikTok doet een beetje denken aan Vine, het videoplatform dat werd gekocht en vervolgens stilgelegd door Twitter. Op de app kunnen gebruikers zichzelf opnemen terwijl ze lipsyncen op populaire muziek of korte sketches uitbeelden. En net als Vine heeft het platform op korte tijd al een hele reeks eigen 'memes' vergaard.

De populariteit van het platform is opmerkelijk, omdat TikTok net die generatie Z en millennials aanspreekt die voor adverteerders belangrijk zijn. Dat maakt van de app een te duchten concurrent voor Facebook, Instagram en Snapchat, allen platformen die hun uiterste best doen om relevant te blijven voor deze jonge leeftijdscategorie.

ByteDance

De app werd gebouwd door het Chinese ByteDance, dat enkele maanden geleden de gelijkaardige app musical.ly kocht. Beide apps zijn ondertussen samengevoegd. Bij de downloadcijfers die Sensor Tower geeft, is de Chinese versie van TikTok (bekend als Douyin) niet meegerekend.

In samenwerking met Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!