De Samsung Galaxy S10 gaat bitcoin, ethereum en meer ondersteunen
01-03-2019 | door: Redactie

De Samsung Galaxy S10 gaat bitcoin, ethereum en meer ondersteunen

De nieuwe Galaxy S10 telefoons zullen cryptocurrency-wallet ondersteuning hebben voor vier tokens waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), zo meldt tech-gigant Samsung tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op 25 februari.

Tijdens de presentatie heeft Samsung een aantal blockchain– en cryptocurrency-gerelateerde projecten voor de gloednieuwe smartphones onthuld.

De nieuwe Galaxy S10 serie zal naast bitcoin en ethereum ook COSMEE (COSM) en enjin (ENJ) ondersteunen. COSMEE is een gedecentraliseerde applicatie (dApp) voor de cosmetische- en schoonheidsindustrie waarop gebruikers COSM tokens kunnen verdienen en uitgeven.

Enjin is een gaming-gerelateerde cryptocurrency. De Enjin Wallet kan ERC-20 tokens versturen en ontvangen alsmede ERC-1155 crypto game assets. Nieuws omtrent de Enjin Wallet en de samenwerking met Samsung verscheel al eerder deze week.

Geruchten dat de Galaxy S10 smartphones crypto-wallets zou ondersteunen verschenen al in januari, maar tijdens de onthulling van de S10 vorige week was er niets van te zien. Nu blijken de geruchten dus toch de kloppen.

Een populaire cryptoanalist, genaamd Satoshi Flipper, bericht op Twitter een interessant punt over de nieuwe telefoons en het adoptiegehalte van bitcoin:

Auteur: Kevin Schijven (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility