Californisch IT-bedrijf Kumbaya opent Europees hoofdkantoor in Den Haag

Op de foto v.l.n.r.: CEO van Kumbaya Mike Freni, Nederlandse ambassadeur in Spanje Matthijs van Bonzel, International Business Advisor THBA Peter Scheffers

01-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Californisch IT-bedrijf Kumbaya opent Europees hoofdkantoor in Den Haag

Op de foto v.l.n.r.: CEO van Kumbaya Mike Freni, Nederlandse ambassadeur in Spanje Matthijs van Bonzel, International Business Advisor THBA Peter Scheffers 

IT-bedrijf Kumbaya maakt op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona bekend in Den Haag zijn Europese hoofdvestiging te openen. De zakelijke kansen die het ecosysteem van Den Haag biedt hebben grote indruk op Kumbaya gemaakt en met een kantoor in The Hague Humanity Hub kan het bedrijf de stad nu zijn thuisbasis noemen.

"Kumbaya, een IT-bedrijf uit Californië, heeft deze week officieel aangekondigd dat ze hun Europese kantoor in Den Haag vestigen. We hebben Kumbaya de afgelopen jaren meerdere malen mogen ontmoeten in het Holland Paviljoen op het Mobile World Congress en hen laten kennismaken met het Nederlandse hightech-ecosysteem en de kansen die ons land biedt aan innovatieve techbedrijven. We zijn trots dat ons Invest in Holland-programma heeft geleid tot deze nieuwe buitenlandse investeringen in ons land. Als ambassadeur wil ik ze van harte welkom heten in Nederland!", aldus de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Matthijs van Bonzel.

Van MWC tot investeren in Nederland?

Kumbaya kwam tijdens MWC 2017 voor het eerst in contact met The Hague Business Agency (THBA). Na een kennismaking met de omgeving die Den Haag biedt aan bedrijven die streven naar wereldwijde sociale impact en de vele kansen die uitbreiding naar Nederland met zich meebrengt, besloot het bedrijf een Europees hoofdkantoor in Den Haag te vestigen.

Den Haag beschikt met ImpactCity over een uniek programma op het gebied van de impacteconomie. Het programma is special ontworpen om bedrijven die werken aan innovaties voor een betere wereld te helpen met opstarten en doorgroeien. Het opent deuren naar investeerders en biedt direct toegang tot een breed zakelijk netwerk. THBA organiseerde een fact finding trip voor Kumbaya waarna het bedrijf in 2018 deelnam aan het Impact Startup Fest, een initiatief van ImpactCity en het grootste festival voor impactmakers in Europa. In nauwe samenwerking met het kantoor van The Netherlands Foreign Investment Agency in San Francisco werd bovendien een maatwerkprogramma gecreëerd om Kumbaya te helpen met alle informatie die het bedrijf nodig had om een kantoor te open in Den Haag.

"Ik ben er trots op Kumbaya welkom te heten in onze stad. Als ImpactCity heeft Den Haag een grote internationale gemeenschap van sociale innovators. De stad staat ook van oudsher bekend als de 'telecom-hoofdstad' van Nederland. De vestiging van Kumbaya in Den Haag is een prachtige cross-over tussen deze twee gebieden. Ik twijfel er niet aan dat Kumbaya het perfecte ecosysteem heeft gekozen voor zijn volgende stap", aldus de Haagse wethouder Saskia Bruines. ??

Schaalbare impact via Den Haag ?

Mike Freni, CEO van Kumbaya: "Er zijn verschillende factoren die een sleutelrol hebben gespeeld bij onze keuze voor Den Haag als locatie van ons Europese hoofdkantoor. Het ImpactCity-programma biedt een zeer relevant netwerk van humanitaire en gelijkgestemde organisaties, een toegankelijke zakelijke omgeving, vriendelijke mensen en interessante evenementen. Bovendien is Nederland de perfecte toegangspoort tot onze kernmarkt in Afrika."

Kumbaya bereidt zich nu voor op het starten van proeven om plattelandsgebieden in Ghana en Malawi die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet te ontsluiten met zijn door zonne-energie aangedreven zeroXess communicatie- en IoT-platform. Het bedrijf wil in 2019 15.000 huishoudens aansluiten om de technologie commercieel te testen. Met een volledige uitrol in de regio in het verschiet moet deze proef de schaalbaarheid en duurzaamheid van het bedrijfsmodel aantonen. Daarnaast dient het als test van het gelokaliseerde content delivery-platform dat is afgestemd op de behoeften van zowel de eindgebruiker als de netwerkserviceproviders, met als uiteindelijke doel het creëren van een win-win voor alle betrokken partijen.  

Terug naar nieuws overzicht