Wouter Hoeffnagel - 03 maart 2019

Turks techbedrijf Testinium vestigt Europees hoofdkantoor in Den Haag

Turks techbedrijf Testinium vestigt Europees hoofdkantoor in Den Haag image

Op de foto v.l.n.r.: CEO van Testinium Melih Sakarya, Nederlandse ambassadeur in Spanje Matthijs van Bonzel, International Business Advisor THBA Ivo Meijer

Het Turkse IT-bedrijf Testinium vestigt zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Den Haag. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona. De opening van een Europese vestiging in Den Haag past binnen Testiniums wereldwijde expansiestrategie. De zakelijke kansen die het Haagse ecosysteem biedt wisten het bedrijf te overtuigen en de stad mag zich nu de thuisbasis noemen van Testiniums eerste kantoor op het Europese vasteland.

Testinium is een wereldwijd opererende IT-dienstverlener die sterke technologische knowhow combineert met jarenlange ervaring in project- en programmamanagement bij het uitvoeren van grote projecten op het hoogste maturiteitsniveau. De opening van de Europese vestiging is onderdeel van de internationale expansiestrategie van Testinium.

"Testinium, een Turks IT-bedrijf, kondigde tijdens het Mobile World Congress officieel de opening van het Europese hoofdkantoor in Den Haag aan. We zijn er trots op dat ons Invest in Holland-programma heeft geleid tot deze nieuwe buitenlandse investeringen in ons land. Als ambassadeur wil ik ze van harte welkom heten in Nederland!", aldus de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Matthijs van Bonzel.

Zakelijke vooruitzichten

Vanuit de nieuwe Haagse locatie wil Testinium middelen, tools en testen ontwikkelen waarmee dedicated teams, die een schat aan ervaring hebben opgedaan met vergelijkbare klanten en projecten, Europese klanten kunnen bedienen. Testinium richt zich op middelgrote tot grote ondernemingen die actief zijn in de financiële of verzekeringssector of in de e-commerce, met het streven om software voor hen of voor hun klanten te ontwikkelen. Het professionele team van de Testinium groep is gespecialiseerd in testautomatisering en is bereid deze kennis over te dragen aan Testinium.

Testinium wil in het eerste jaar groeien naar een bezetting van 20 IT-experts en verwacht binnen twee jaar uit te breiden naar ruim 80 medewerkers, waarvan 80% wordt geworven onder lokaal talent. Testiniums holdingmaatschappij Saha BT is bovendien voornemens om in de toekomst haar R&D-centra van Istanbul naar Den Haag te verhuizen.

Samenwerking tussen The Hague Business Agency en NFIA

De inzet van zowel The Hague Business Agency (THBA) als de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) hebben zich voor Testinium van grote waarde bewezen bij het opzetten van het Haagse kantoor en het regelen en organiseren van verschillende praktische zaken. THBA heeft Testinium gedurende het hele vestigingsproces bijgestaan, van de introductie bij relevante lokale partners en dienstverleners tot het initiëren van connecties voor het vinden van kantoorruimte en geschikt personeel.

"Den Haag bood het beste pakket voor Testinium. De stad heeft een zeer klantgerichte aanpak en een geweldig team van professionals die konden tegemoetkomen aan onze specifieke eisen om het bedrijf in Nederland te vestigen", aldus Melih Sakarya, CEO van Testinium.

Bedrijfsvriendelijke cultuur

Testinium koos voor Nederland vanwege de bedrijfsvriendelijke cultuur en de vraag naar en het aanbod van geschoold IT-talent. Het was de voor de hand liggende keuze voor een hoofdkantoor op het Europese vasteland. Ook de geografische ligging van Den Haag en de aantrekkelijke faciliteiten en omgeving waren van invloed op de beslissing van Testinium.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!