Switch & Router omzet naar nieuw record

01-03-2019 | door: Witold Kepinski

Switch & Router omzet naar nieuw record

Cisco Marktaandeel is nog steeds meer dan 50%

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group laten zien dat de inkomsten van leveranciers van Ethernet-switches en routers de grens van 12 miljard dollar bereikten in het laatste kwartaal van 2018, waardoor een nieuw record werd behaald. Voor het volledige jaar 2018 bedroegen de inkomsten van leveranciers meer dan 44 miljard dollar, een stijging van 4% ten opzichte van 2017.

Ethernet-switches, enterprise routers en routers van service providers zagen allemaal een dubbele groei in het vierde kwartaal ten opzichte van 2017. Voor het hele jaar waren de routermarkten relatief vlak vergeleken tot 2017, terwijl de uitgaven voor Ethernet-switches met 8% stegen.

Cisco

Het marktaandeel van Cisco in switches en routers was 51% in Q4, wat betekent dat het voor tien van de afgelopen twaalf kwartalen meer dan 50% bedroeg. Op de drie belangrijkste markten bedroeg het Q4-aandeel van Cisco 57% voor Ethernet-switches, 60% voor zakelijke routers en 37% voor routers voor serviceproviders. Achter Cisco verschilt de rangorde van leveranciers in elk van de drie markten, maar in totaal wordt Cisco gevolgd door Huawei, Nokia, Juniper, Arista Networks en HPE. Naast deze leidende groep zijn andere actieve leveranciers Ericsson, Extreme, H3C en ZTE.

Switches

Ethernet-switching is de grootste van de drie segmenten die 59% van de totale Q4-markt vertegenwoordigen en het is ook het segment dat veruit het hoogste groeipercentage heeft. Hoewel de vraag naar GbE-switches blijft groeien, is de meest opvallende eigenschap van de markt de snelle inzet van 100 GbE en 25 GbE vaste switches.

Routers

In het vierde kwartaal zagen de inkomsten van zowel zakelijke routers als routers van serviceproviders een sterke opleving, waardoor de dalingen in de eerste drie kwartalen werden gematigd. De jaaromzet van enterprise routers was marginaal hoger dan in 2017, terwijl de omzet van routers van serviceproviders marginaal daalde. In het vierde kwartaal bleef Noord-Amerika de grootste regio, goed voor bijna 40% van de wereldwijde inkomsten, gevolgd door APAC, EMEA en Latijns-Amerika.

"Als je naar de algehele Ethernet-switch en router-markt kijkt, is de stabiliteit de meest opvallende eigenschap. Ondanks een verscheidenheid aan uitdagingen blijft deze grote markt jaar na jaar langzaam groeien", aldus John Dinsdale, een hoofdanalist bij Synergy Research Group. "Bovendien verwachten we niet dat deze trend snel zal veranderen. Een ander opmerkelijk kenmerk is het vermogen van Cisco om zijn marktaandeel op of boven het 50% -markering te houden. Het marktaandeel van Huawei blijft maar stijgen en Arista heeft een grote bedreiging gevormd in grote, snelle switches, maar Cisco wordt niet van zijn marktleiderspositie geschoven. "

Terug naar nieuws overzicht