Witold Kepinski - 04 maart 2019

Salesforce investeert in Odaseva cloud data management

Salesforce doet een kapitaalinjectie van 11,7 miljoen dollar te in Odaseva, aanbieder van cloud data management technologie. Odaseva ontwikkelt technologie voor gegevensbescherming, compliance en operationeel beheer die worden toegevoegd aan gegevens voor bedrijfskritieke applicaties, met name van Salesforce gegevens.

Dutch IT-channel redactielid Hans Steeman schreef al eerder over Odaseva, een cloud beheerplatform voor Salesforce-gebruikers. De nieuwe Cockpit.AI van Odaseva zet kunstmatige intelligentie in om nog efficiënter met het beheer en de capacitets allocaties van de storage-omgeving om te gaan. Met deze software is het complete beheer te automatiseren en daarmee de efficiency te maximaliseren.

Het optimaliseren van de efficiency van de gebruikskosten is een uitdaging omdat een verkeerde inschatting van de benodigde capaciteit de continuïteit in gevaar brengt. Cockpit.AI weet de configuratie te optimaliseren en daarmee kosten te beheren zonder risico’s voor de gebruiker. Hierdoor kunnen Salesforce gebruikers een maximale efficiency combineren met de optimale performance.

Met Cockpit.AI, worden IT-teams gewaarschuwd bij het naderen van de grenzen van de opslag, en krijgen daarmee de mogelijkheid om inzage te hebben in de te verwachten behoeften. Dit gebeurt vroeg in het proces, waardoor kostenverhogende acties zoals het extra inhuren van capaciteit vaak niet nodig is. Daarmee kan de systeembeheerder strategisch de capaciteit beheren en een balans creëeren met een pragmatische resource planning.

Salesforce is een bedrijf kritische applicatie en vereist een high-performance architectuur met het oog op een maximale performance, net als elke andere bedrijf kritische toepassing doet “, aldus Odaseva CEO, Sovan Bin (foto). “De Cockpit.AI real-time monitoring mogelijkheden zijn net zo cruciaal voor zakelijke Salesforce-gebruikers, als het navigatie dashboard van een auto op de snelweg. Het visualiseert niet alleen de snelheid, maar geeft het ook voorspellend en contextueel inzicht in potentiële verkeersproblemen zoals files en incidenten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!