Witold Kepinski - 01 maart 2019

Microsoft introduceert nieuwe Windows IoT innovaties

Microsoft introduceert nieuwe Windows IoT innovaties voor veilige, slimme apparaten die gebruikmaken van de intelligente cloud en de intelligente edge, inclusief gebruikmakend van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en robotica.

Tijdens Embedded World in Neurenberg, Duitsland, werden nieuwe producten en services voor Windows IoT aangekondigd.

Windows Server IoT 2019

Windows 10 IoT biedt een reeks besturingssystemen voor apparaatbouwers om oplossingen te ontwikkelen, van compacte apparaten met laag vermogen tot servers en alles daartussenin. Dit omvat Windows 10 IoT Core voor small-footprint, smart-edge apparaten en Windows 10 IoT Enterprise, die de volledige kracht van Windows naar IoT-apparaten brengt.

Microsoft heeft nu de release van Windows Server IoT 2019 aankondigd om de edge-workloads met vaste, serverklasse apparaten veilig af te handelen. Met volledige binaire compatibiliteit met Windows Server 2019 kunnen apparaatfabrikanten IoT-edge-apparaten van serverklasse bouwen die opslag- en rekenscenario's met hoge capaciteit mogelijk maken en naadloos worden geschaald tussen cloud en de edge. Bijvoorbeeld van netwerkvideo-opnames of high-end gateways, waarbij duizenden of zelfs tienduizenden sensoren of apparaten worden verbonden en vervolgens in vrijwel realtime met deze gegevensstromen worden opgeslagen, geanalyseerd en gehandeld met een lager latentie- en bandbreedtegebruik door gebruik te maken van de kracht van de intelligente edge.

Nieuwe mogelijkheden voor Windows 10 IoT zijn gericht op het eenvoudiger maken van het werk van ontwikkelaars:

Azure IoT Edge voor Windows - Ontwikkelaars kunnen cloudworkloads eenvoudig naar de edge brengen, zodat ze de volledige kracht van het Windows 10 IoT-platform kunnen benutten. Ze kunnen IoT-oplossingen schalen in de cloud of uitbreiden met een beheerde service die cloud-intelligentie lokaal levert door AI, Azure-services en aangepaste logica rechtstreeks op IoT-apparaten op verschillende platforms te implementeren en uit te voeren. Klanten profiteren hiervan door cloud-applicaties en -services op de rand te implementeren en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van latency, bandbreedte en dataprivacy. Met deze mogelijkheden kunt u gemakkelijk zien hoe apparaten slimmer worden.

Azure IoT Device Agent voor Windows - Klanten in verschillende sectoren, zowel in een industriële omgeving als in een winkelomgeving, zijn op zoek naar manieren om hun IoT-apparaten op afstand te leveren en te beheren. Directe toegang tot apparaten is mogelijk niet altijd haalbaar als IoT-apparaten zich buiten het veld of op de fabrieksvloer bevinden. Met Microsoft Azure IoT Device Agent kunnen operators hun apparaten op afstand configureren, controleren en beheren op afstand vanaf hun Azure-dashboard.

Robot Operating System for Windows IOT- Ontwikkelaars kunnen nu bouwen en implementeren commercial-grade Robot Operating System (ROS) oplossingen op Windows, het maken van robots makkelijker te ontwikkelen, meer bewust van hun omgeving, en veiliger om rond te zijn. Door ROS naar Windows IoT te brengen , zijn rijke AI en intelligente edge-mogelijkheden mogelijk, waaronder hardware-versnelde Windows machine learning, computer vision, Azure Cognitive Services en turnkey-verbinding met Azure IoT cloudservices. Bovendien kunnen klanten profiteren van de bedrijfsbeveiliging, beheerbaarheid en ondersteuning die Windows IoT biedt voor robot- en industriële systemen.

Uitbreiding samenwerkingen

Microsoft blijft samenwerken met siliciumleveranciers om te zorgen voor een breed scala aan hardware-ondersteuning voor Windows 10 IoT.

Versterking van de samenwerking met NXP
De samenwerking met NXP is breder met een openbare preview voor Windows 10 IoT Core met ingebouwde Azure-connectiviteit, die draait op de i.MX 8M en i.MX 8M Mini-applicaties. De i.MX 8M-reeks van toepassingsprocessors zal veilige, power-geoptimaliseerde apparaten mogelijk maken voor de intelligente edge die ontwikkelaars een keuze van Linux of Windows IoT geven. Ontwikkelaars kunnen snel nieuwe intelligente apparaten bouwen met behulp van de vertrouwde en krachtige Windows-ontwikkelomgeving en deze commercialiseren met behulp van ons krachtige Azure IoT-platform en Azure Cognitive Services. Daarnaast heeft NXP met Microsoft gewerkt om Azure IoT Edge op Linux in te schakelen voor de i.MX 8M- en i.MX 8M Mini-toepassingenprocessors. Met Azure IoT Edge kunnen klanten containergestuurde cloudworkloads uitvoeren en beheren die worden uitgevoerd op i.

Qualcomm Snapdragon-ondersteuning voor always-on, altijd verbonden IoT-apparaten
Door de samenwerking met Qualcomm en boardproviders kunnen ontwikkelaars de kracht van de Snapdragon-familie van processors benutten met Windows 10 IoT Enterprise. Klanten krijgen doorlopende connectiviteit en de energiebeheerfuncties van Snapdragon, met de volledige kracht van Windows 10 IoT Enterprise.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!