UNESCO prijst War Child voor innovatief tablet onderwijs

04-03-2019 | door: Witold Kepinski

UNESCO prijst War Child voor innovatief tablet onderwijs

Op dinsdag 12 maart neemt de programmadirecteur van Can’t Wait to Learn Kate Radford de UNESCO King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Prize on Innovation in Educationin ontvangst op het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs. UNESCO prijst War Child – en (inter)nationale partners als UNICEF, Ministeries van Onderwijs, &Ranj – voor haar innovatieve lesmethode gericht op het leren lezen, schrijven en rekenen van kinderen in conflictgebieden via tabletonderwijs.

UNESCO Prize on Innovation in Education
De UNESCO-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan individuen en organisaties met grensverleggende projecten, gericht op verbetering van onderwijs met ICT. Denk hierbij aan projecten die techniek inzetten om problemen met infrastructuur te overwinnen om zo onderwijs overal ter wereld mogelijk maken.

“We zijn ontzettend trots met deze internationale erkenning vanuit UNESCO. Via Can’t Wait to Learn kunnen kinderen dankzij educatieve spellen op tablets toch snel, flexibel en innovatief onderwijs volgen, ook in contexten met beperkte middelen en infrastructuur” – programmadirecteur Can't Wait to Learn Kate Radford.

Wat maakt de technologie van Can’t Wait to Learn zo baanbrekend? Het antwoord is simpel: de lesmethode kan altijd en overal, tijdens of vlak na conflict, op korte termijn worden ingezet. Ongeacht toegang tot elektriciteit en internet. Zo voorkomt War Child dat een generatie kinderen buiten de boot valt aldus War Child.

Het programma gaat niet uit van een ‘one size fits all’ model. De spellen worden in samenwerking met de kinderen ontwikkeld, zodat ze tijdens het spelen worden ondergedompeld in hun eigen leefomgeving. Onderzoek toont aan deze herkenning de motivatie om te leren verhoogt. De leerdoelen zijn afgestemd op officiële onderwijscurricula en goedgekeurd door nationale ministeries.

De lesmethode wordt geïmplementeerd in Soedan, Libanon, Jordanië en Oeganda.

Can't Wait to Learn wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, IKEA Foundation, Google.org, USAID, UKAID - Humanitarian Education Accelerator, UNICEF, UNHCR, CISCO Foundation, Mission Bambini en particuliere giften.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware