Witold Kepinski - 01 maart 2019

Nutanix boekt meer omzet maar verlies loopt op

Nutanix boekt meer omzet maar verlies loopt op image

Nutanix, speler op het gebied van cloud computing, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2019, eindigend op 31 januari 2019.

De omzet steeg van 286,7 naar 335,4 miljoen dollar. Het nettoverlies liep op van 62,6 naar 122,8 miljoen dollar.

"Onze productportfolio komt heel goed samen, we verdubbelen eenvoud en betrouwbaarheid. Het tweede kwartaal zag een recordaantal van 40 procent meer acceptatie van AHV. 21 procent van de deals omvat Essentials en Enterprise-productaanbiedingen buiten de kern", zegt Dheeraj Pandey (foto), Chairman, oprichter en CEO van Nutanix.

"We zagen ook een groeiend momentum in de richting van een recurrent omzetmodel, dat 57 procent van de facturen van abonnementen dit kwartaal opleverde. En we zijn ook verheugd de promotie van Chris Kaddaras aan te kondigen om onze verkooporganisatie in de regio Americas te leiden naast zijn bestaande EMEA-verantwoordelijkheden", aldus Pandey.

"We waren tevreden met onze grote dealactiviteit en onze vooruitgang bij het overstappen naar een abonnementsmodel," zegt Duston Williams , CFO van Nutanix. "Vooruitkijkend, weerspiegelt onze vooruitzichten voor het derde kwartaal de impact van ontoereikende marketinguitgaven voor het genereren van pijplijnen en een trager dan verwachte verkoopverhuring. We hebben deze gebieden kritisch bekeken en actie ondernomen om ze aan te pakken."

Aandeelhouders waren er niet helemaal blij mee over de vooruitzichten waardoor het aandeel van Nutanix zakte.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!