Witold Kepinski - 02 maart 2019

ICT Group omzet groei door overnames en nieuwe business

ICT Group omzet groei door overnames en nieuwe business image

ICT Group zag zijn omzet in boekjaar 2018 met 24 procent stijgen tot 129,9 miljoen euro met een organische groei van 6 procent. De EBITDA winst steeg 19 procent tot 14,2 miljoen euro, als gevolg van een onderliggende EBITDA-marge van 11 procent. De nettowinst steeg tot 9,4 miljoen euro, inclusief eenmalige boekwinst van 4,1 miljoen euro.

De overnames van NedMobiel en de resterende 50% van InTraffic zijn voltooid; dat betelent volgens ICT Group een belangrijke versterking van de strategische positie van ICT in Infra & Mobility.

De Software as a Service oplossingen zijn nu gebundeld in OrangeNXT, een sterk platform dat klanten ondersteunt bij hun digitale transformatie.

ICT verwacht in 2019 een verdere groei van omzet en EBITDA in vergelijking met 2018 aldus Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group: "We zijn tevreden met de omzetgroei van 24% en de EBITDA-marge die we rapporteerden in 2018. Onze resultaten tonen aan dat we onze belofte van gezonde en winstgevende groei waarmaken en belangrijke stappen zetten in de uitvoering van onze strategie. We hebben onze positie in Smarter Cities aanzienlijk verbeterd door onze recente overnames en zijn nu nog beter in staat om onze klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie met de OrangeNXT-softwareoplossingen die onze expertise en domeinkennis combineren. In 2018 vierden we ons 40-jarig jubileum. Door de jaren heen zijn we meer en meer gaan betekenen voor onze klanten en zijn uitgegroeid tot leiders in onze kernmarkten. Ik ben trots op onze meer dan 1.250 professionals die echt een verschil maken. In januari 2019 hebben we Additude overgenomen, een toonaangevend Zweeds IT-adviesbureau dat perfect past in onze internationale expansiestrategie. Voor 2019 verwachten we een hogere omzet en EBITDA. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!