IBM biedt AI en geavanceerde analytics aan industriële bedrijven

02-03-2019 | door: Witold Kepinski

IBM biedt AI en geavanceerde analytics aan industriële bedrijven

IBM heeft een nieuwe portfolio met Internet of Things (IoT) oplossingen aangekondigd die kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde analyses combineren om organisaties met veel activa te helpen, zoals als de Metropolitan Rapid Transit Authority (MARTA) in Atlanta, om onderhoudsstrategieën te verbeteren.

De oplossing is ontworpen om organisaties te helpen de kosten te verlagen en het risico te verminderen van storingen in fysieke activa zoals voertuigen, productierobots, turbines, mijnapparatuur, liften en elektrische transformatoren. IBM Maximo Asset Performance Management (APM) oplossingen verzamelen vrijwel realtime gegevens van fysieke bedrijfsmiddelen en bieden inzicht in de huidige bedrijfsomstandigheden, voorspellen mogelijke problemen, identificeren problemen en bieden reparatie-aanbevelingen.

Organisaties in bedrijfsintensieve sectoren zoals energie en nutsbedrijven, chemicaliën, olie en gas, productie en transport, kunnen duizenden activa hebben die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering, aldus IBM. Deze activa produceren steeds meer enorme hoeveelheden gegevens over hun bedrijfsomstandigheden. Het up-to-date houden van deze assets is essentieel voor de bedrijfsvoering en het monitoren en optimaliseren van de voortdurende onderhouds-, reparatie- en vervangingsbeslissingen van het instrument vereist constante analyse. Volgens analistenbureau Aberdeen Research kan ongeplande downtime een bedrijf tot wel 260.000 dollar per uur kosten .

Bedrijfsleiders kunnen nu weten of een machine waarschijnlijk faalt, geavanceerde analytics en AI gebruiken om timing te begrijpen, gevolgen te voorspellen en problemen te identificeren. De APM-oplossingen van IBM helpen organisaties bij het verschuiven van strategieën voor activabeheer van preventief naar voorspellend en prescriptief door ongelijksoortige gegevensbronnen te integreren om activa te vinden die aandacht nodig hebben en acties aan te bevelen zo beweert IBM.

Deze oplossing vormt een aanvulling op de bestaande Enterprise Asset Management (EAM) -mogelijkheden van een bedrijf, zoals de toonaangevende Maximo EAM-oplossing van IBM, en kan naadloos worden geïntegreerd met andere EAM-providers. Het bevat:

Asset Health Insights : levert asset-gezondheidsbeoordelingen in bijna realtime met behulp van activadocumenten, sensorgegevens en andere externe gegevens om beslissingen over onderhoud en vervanging te bespreken.

Insights voor voorspellend onderhoud: voorspelt de gezondheid van assets met behulp van statistische modellen en machine learning. Omvat foutdatum / waarschijnlijkheid, belangrijkste stuurprogramma's, degradatiekrommen en anomaly-detectie.

Assistent voor materiaalbeheer: stelt technici in staat om apparatuur te repareren met een AI-aangedreven assistent, waardoor ze sneller toegang hebben tot documentatie, diagnostiek en aanbevelingen voor reparatie

IBM zal de APM-suite ook aanbieden voor specifieke bedrijfstakken, te beginnen met APM voor energie en nutsbedrijven (E & U). Dit biedt branchespecifieke mogelijkheden voor het analyseren van en reageren op inzichten uit utiliteitsmiddelen en omvat risico / criticaliteitsscores, gezondheids- en degradatiemodellen, standaard industriedatamodellen en weersgegevensintegratie.

"Het is van cruciaal belang voor bedrijven om na te denken over hoe effectief hun onderhoudspraktijken zijn. Met de lancering van haar nieuwe Asset Performance Management-oplossingen helpt IBM organisaties om op inzicht gebaseerde beslissingen te nemen met een geïntegreerde portefeuille van geavanceerde analytics en AI-capaciteiten om hen te helpen operationele verbeteringen te realiseren effectiviteit en efficiëntie", zegt Kareem Yusuf, general manager, IBM Watson IoT. "Maximo APM is ontworpen om het bestaande Enterprise Asset Management-systeem van een organisatie te verbeteren door alle aspecten van asset-prestaties aan te pakken, waaronder optimalisatie van gezondheid, voorspellend onderhoud en reparatie."

Terug naar nieuws overzicht