Harley Davidson verbetert rijervaring elektrische motor met IBM Cloud
04-03-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Harley Davidson verbetert rijervaring elektrische motor met IBM Cloud

Harley Davidson zegt de rijervaring met zijn elektrische motor te verbeteren met gebruik van de IBM Cloud. Het iconische Amerikaanse merk bevordert het sociale karakter van motorrijden via een reeks verbonden diensten zo meldt IBM op zijn site.

Harkey Davidson werkt samen met IBM aan cloudservices voor zijn eerste elektrische motorfiets, LiveWire, die in augustus 2019 op de markt komt. LiveWire is uitgerust met HD Connect Service, dat rijders op de hoogte houdt van de prestaties van hun motorfiets met behulp van een on-board Telematics Control Unit die gegevens naar de mobiele Harley-Davidson-app verzendt met behulp van IBM cloudservices.

Oplaadstations

Een reeks cloudgebaseerde services en essentiële rijcontroles zijn beschikbaar op de mobiele elektrische motorfiets, die in minder dan 3,5 seconden van 0 naar bijna 100 kilometer per uur kan acceleren. LiveWire is voorzien van een hoogspanningsbatterij met een geschatte afstand van 160 kilometer en een blik op de app kan het batterijniveau van de fiets en de locatie van nabijgelegen oplaadstations onthullen. Het is ook eenvoudig om op afstand de batterijstatus van een fiets die wordt opgeladen te controleren. Meldingen verschijnen op het scherm wanneer het opladen is voltooid en ook om fietsers te wijzen op service- en zorgvereisten.

IoT

Rijders kunnen aankomende servicevereisten, veiligheidswaarschuwingen en zelfs herinneringen van de app ontvangen. Die capaciteiten zullen in de toekomst blijven groeien, omdat Harley-Davidson van plan is om de geavanceerde analytics, artificial intelligence en Internet of Things-mogelijkheden op LiveWire uit te breiden.

HD Connect

Dankzij de technologie kan HD Connect de rijder, de motorfiets en wat er in de omgeving gebeurt beter begrijpen om de rijervaring voortdurend te verbeteren, aldus IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud