Relined voorziet Iddink Group van redundante Dark Fiber

04-03-2019 | door: Redactie

Relined voorziet Iddink Group van redundante Dark Fiber

Iddink Group, gesitueerd in Amersfoort, behoort tot de top in de markt van educatieve dienstverlening en faciliteert het onderwijs van morgen. Dagelijks maken meer dan 2 miljoen leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs gebruik van hun diensten. Om dit te kunnen realiseren, is een kwalitatief hoogwaardig netwerk noodzakelijk. Relined Fiber Network kon dit netwerk leveren: een redundant netwerk van het hoofdkantoor van Iddink Group naar datacenter BIT Ede.

Iddink Group biedt een pakket van ondersteunende diensten aan onderwijsorganisaties in Nederland: van het leveren van boeken en digitale leeromgevingen tot de gehele administratieve ondersteuning van leerling-gerelateerde zaken. De merken Iddink, Eduarte en Magister bieden digitale leeromgevingen, apps en geavanceerde les- en leer(middelen)oplossingen. Daarmee kunnen alle gebruikers zich ontwikkelen op de manier die bij hen past, elke dag. Om hun producten en diensten zo goed mogelijk aan te kunnen bieden, is Iddink Group gebaat bij een kwalitatief hoogwaardig Dark Fiber netwerk.

Hoogwaardig én schaalbaar

De Dark Fiber, die volledig in eigen beheer is, wordt geleverd door Relined Fiber Network. Het betreft een redundante ring van de bedrijfslocatie van Iddink Group naar BIT Ede, een datacenter dat aan de hoogste standaarden voldoet op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. Dankzij de samenwerking met Relined beschikt Iddink Group nu over een hoogwaardige Dark Fiber infrastructuur die zij geheel naar eigen wens in kan richten. Met behulp van eigen belichtingsapparatuur hebben ze op dit moment een redundante 10GbE verbinding gerealiseerd. Deze verbinding is te allen tijde schaalbaar.

Terug naar nieuws overzicht