Redactie - 04 maart 2019

Tesla lanceert goedkopere versie van Model 3

Tesla heeft een goedkopere versie van zijn Model 3 gelanceerd, het model dat van het bedrijf een volumefabrikant moet maken. Tesla zal zijn wagens voortaan ook online verkopen. Veel van zijn winkels gaan dicht.

De Model 3 zal voortaan op de website van het bedrijf besteld kunnen worden voor een basisprijs van 35.000 dollar voor belasting. Daarmee komt Tesla na meer dan twee jaar tegemoet aan zijn initiële belofte. Tesla-topman Elon Musk had in maart 2016 bij de onthulling van Model 3 aangegeven dat de wagen verkocht zou worden voor een basisprijs van 35.000 dollar. Tot deze week kostte de goedkoopste versie van Model 3 minstens 42.900 dollar.

De Tesla-topman denkt niet dat zijn bedrijf tijdens het eerste kwartaal rendabel zal zijn, maar "waarschijnlijk wel in het tweede". Om aan te knopen met winst gaat Tesla besparen en zijn distributiemodel volledig veranderen. De autobouwer zal zijn wagens voortaan direct online verkopen en wereldwijd winkels sluiten. Slechts een "klein aantal" winkels wordt behouden en omgevormd tot "galerijen" of infopunten over elektrisch en autonoom rijden. Eind december had Tesla 378 winkels.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!