Dell Technologies boekt meer omzet en dringt verlies terug

Dell Technologies boekt meer omzet en dringt verlies terug

04-03-2019 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies boekt meer omzet en dringt verlies terug

Dell Technologies boekte een omzet van 23,8 miljard dollar in het vierde kwartaal van het boekjaar. Dell rapporteerde een nettoverlies van 287 miljoen dollar voor het vierde kwartaal. Dell Technologies is ook de grootste eigenaar van VMware die een omzet rapporteerde een van 2,6 miljard dollar, een stijging van 17 procent jaar op jaar.  De omzet in het vierde kwartaal voor andere Dell Technologies bedrijven zoals Pivotal, SecureWorks, RSA, Virtustream en Boomi bereikte een omzet van 593 miljoen dollar, een stijging van 5 procent.

In het volledige boekjaar 2019 van Dell, dat op 1 februari eindigde, werd er een omzet bereikt van omzet 90,6 miljard dollar, 15 procent meer dan een jaar eerder. In het fiscale jaar 2020 wordt er een omzet van 95,7 miljard verwacht. De omzet steeg onder andere door de integratie en cross-sales tussen verkoopteams, met name tussen Dell, EMC en VMware. Het nettoverlies voor het jaar kromp van 2,849 miljard naar 2,31 miljard dollar.

Storage

De omzet in de storage business steeg met 16,7 miljard dollar, een stijging van 9 procent in vergelijking met 2018, terwijl de verkopen van servers en netwerken in dezelfde periode met 28 procent zijn gestegen tot 20 miljard dollar. Voor de Client Solutions Group van Dell, waaronder pc's, notebooks en werkstations, bereikte de omzet voor het volledige jaar 43,2 miljard dollar, een stijging van 10 procent in vergelijking met 2018.

Workloads

Dell verwacht meer hardware te verkopen door de repatriëring van workloads van organisaties die eerder overstapten van public cloud naar on premises omgevingen. Er wordt 120 miljard dollar aan hardware uitgegeven voor on-premise private clouds over de komende paar jaar en nog eens 100 miljard aan software en diensten, aldus onderzoeksbureau IDC. Daar wil Dell Technologies van profiteren met zijn aanbod van storage, servers en gegevensbescherming.

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht