Pure Storage zet in op verdere groei rond cloud, AI en NVMe

04-03-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Pure Storage zet in op verdere groei rond cloud, AI en NVMe

In het vierde fiscale kwartaal 2019, dat eindigde op 31 januari, rapporteert All-flash storage-leverancier Pure Storage een omzet van 422,2 miljoen dollar, een stijging van 24 procent ten opzichte van de 339,9 miljoen dollar die het bedrijf rapporteerde voor het vierde fiscale kwartaal 2018. Pure Storage rapporteerde een netto verlies voor het kwartaal van 25,8 miljoen, of 11 dollarcent per aandeel, vergeleken met het verlies van vorig jaar van 14,9 miljoen dollar, of 7 dollarcent per aandeel.

Voor het fiscale jaar 2019 rapporteerde Pure Storage een totale omzet van 1,36 miljard dollar, een stijging van 33 procent ten opzichte van de 1,025 miljard dollar van vorig jaar. Het nettoverlies liep op naar 178,4 miljoen dollar.

Pure Storage zegt met zijn storage technologie voor de cloud en met NVMe verder te kunnen groeien. Pure Storage zag onder andere meer vraag naar zijn Evergreen Storage Service, of ES2, het Storage-as-a-Service-aanbod voor hybride cloud omgevingen. Cloud Block Store voor AWS , waarmee de opslagsoftware van het bedrijf native kan worden uitgevoerd op AWS voor het beheren van block storage gegevens op lokale cloud omgevingen en Amazon Web Services cloud omgevingen is ook in trek.

NVMe

Pure Storage heeft onlangs aangekondigd dat het de krachtige, nieuwe DirectFlash Fabric-mogelijkheid voor end-to-end NVMe-(oF)-ondersteuning heeft toegevoegd aan Purity 5.2, de software-defined engine van de FlashArray//X-producten. Deze nieuwe functionaliteit stelt klanten in staat de hybride cloud via één enkele infrastructuur te benaderen, zodat ze overal applicaties volledig beschermd kunnen draaien.

AIRI

Verder wordt er groei verwacht rond AI en analyse met het AIRI (Artificial Intelligence Ready Infrastructure) aanbod, die de FlashBlade all-flash storage array voor ongestructureerde data combineert met het Nvidia DGX-1 GPU gebaseerde platform voor kunstmatige intelligentie, Arista- of Cisco-netwerken en Pure Storage software.

ObjectEngine

Pure Storage verwacht verder te groeien met ObjectEngine, het allereerste dataprotectieplatform voor flash en cloud, om data sneller dan ooit te kunnen herstellen. ObjectEngine, dat ontworpen is voor enterprise-datacentriciteit en op basis van cloud-native technologieën van het recent overgenomen StorReduce, verenigt lokale opslag en de cloud nu nog beter, dankzij naadloze, razendsnelle back-up & herstel op beide platformen. De lancering van het ObjectEngine-platform komt slechts een paar maanden na de overname van StorReduce, de flash-native deduplicatietechnologie voor gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve back-up & herstel in de public cloud.

ES2

Pure Storage ceo Charles Giancarlo (foto) sprak over het kwartaal van twee onverwachte gebeurtenissen waardoor de omzet onder druk kwam te staan. Ten eerste was er een procesafbraak bij een van de contractfabrikanten, resulterend in bestellingen die niet werden verzonden. Vervolgens kozen meer klanten dan verwacht voor de ES2-abonnementsservice voor licentieverkoop, wat in het kwartaal minder omzet opleverde.

Dit boekjaar wordt er een omzet van 1,74 miljard tot 1,81 miljard dollar verwacht.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht