Witold Kepinski - 05 maart 2019

Zerto smelt indirecte verkoopkanalen samen

Zerto smelt indirecte verkoopkanalen samen image

Zerto, leverancier van oplossingen voor IT resilience, maakt bekend dat het Jim Ortbals (foto) heeft aangesteld als vice president Worldwide Channel & Cloud Sales. Deze voormalige channel manager van VMware en Cisco zal de channel- en cloud-teams van Zerto samenvoegen en aansturen op basis van één geïntegreerde partnerstrategie. Het doel hiervan is het netwerk van cloud service providers (CSP’s) en channel partners van Zerto verder te laten groeien.

Zerto introduceerde eind 2012 zijn CSP-model. Sindsdien is zijn netwerk van cloud-partners gegroeid tot ruim 350 CSP’s, waaronder Rackspace, Sungard, Orange en iland. Ortbals is door Zerto aangesteld om deze groei verder aan te wakkeren door meer kansen te creëren voor onderlinge samenwerkingen tussen CSP’s en het traditionele indirecte kanaal van Zerto. Dat kanaal bestaat uit meer van 1.800 VAR’s en systeemintegratoren.

“De CSP-markt maakt een onstuimige groei door, en traditionele partners zijn op zoek naar manieren om een graantje mee te pikken van de sterke cloud-focus in de IT-sector”, zegt Ortbals. “Er ontstaan samenwerkingen tussen distributeurs, resellers en CSP’s, waardoor de traditionele grenzen vervagen. Zerto is een 100 procent op het kanaal gerichte onderneming met meer dan 2.200 CSP-, kanaal- en technologiepartners. Daarmee bevindt het zich op het snijvlak van deze ontwikkelingen, en ik vind het geweldig om in deze inspirerende tijd bij Zerto aan de slag te gaan. Onze nieuwe geïntegreerde channel-organisatie zal de aanzet geven tot nieuwe hybride samenwerkingsvormen die iedereen legio groeikansen en andere voordelen opleveren.”

Ortbals is een ervaren channel manager met circa twintig jaar ervaring in de ICT-sector, waaronder bijna tien jaar bij de channel organisaties van VMware en Cisco. Zijn expertise bestaat uit het samenstellen en uitbouwen van teams en partnernetwerken van wereldformaat. Voor zijn indiensttreding bij Zerto was Ortbals actief in diverse channel-functies bij VMware. Daarvoor gaf hij leiding aan de wereldwijde verkooporganisatie van VOSS Solutions en werkte hij als salesmanager bij Allot Communications en Cisco. Ortbals studeerde af aan de faculteit Management Information Systems van de Universiteit van Miami.

“De ervaring van Jim is precies wat we nodig hebben om onze unieke positie bij CSP- en kanaalpartners te kunnen benutten”, zegt Ziv Kedem, de CEO van Zerto. “Zijn jarenlange ervaring als manager partnerverkopen bij enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande IT-bedrijven zullen ons goed van pas komen bij het voortbouwen op het succes dat we met onze groeiende aantal CSP-partners hebben geboekt. Jim zal onze traditionele kanaalpartners en CSP’s helpen om krachtige partnerships te vormen, zodat hun klanten kunnen profiteren van ongeëvenaarde oplossingen voor IT-resilience.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!